Articolul precedentCălătorie alături de îngeri
  Articolul următorVictorie în încercări

  Gândul de dimineață – 27.04.2016 – solascriptura.ro

  „Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte o ascunde şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea.” – Matei 13:44
  Dacă în unele din marile capitale ale lumii oamenii trăiesc în subteran din cauza sărăciei, într-un oraş din Australia, 80% din populație locuieşte sub pământ din proprie inițiativă. Oamenii şi-au dezvoltat acolo un fel de al doilea oraş.

  Este vorba despre Coober Pedy, un nume inspirat după termenul local „kupa-piti”, care înseamnă „gaura săpată de omul alb”. Oraşul mai este supranumit şi „Capitala Mondială a Opalului”, datorită zăcămintelor de opal, fiind principalul furnizor de astfel de pietre semiprețioase.

  În subteran se află peste 1500 de locuințe, conectate printr-o rețea de tuneluri. Localnicii au „construit” chiar şi magazine, baruri, biserici şi chiar hoteluri, care reprezintă, acum, atracții turistice. Oamenii spun că amplasarea le oferă căldură pe timp de iarnă, dar şi răcoare în timpul verii. Deşi locuințele nu au ferestre, căminele, aflate la o adâncime de 3–7 metri sub pământ, sunt dotate cu un sistem natural de ventilație, care funcționează prin tuneluri săpate până sus, la suprafață. Totuşi, localnicii trebuie să îşi construiască băile şi bucătăriile la suprafață, întrucât nu există un sistem de canalizare în subteran. Chiar şi-aşa, beneficiile unui astfel de trai nu sunt puține. Nu numai că nu trebuie să plătească nimic pentru încălzire sau ventilare, dar dacă doresc să îşi mărească locuințele, oamenii trebuie doar să sape.

  Coober Pedy este un oraş secetos, cu un climat specific deşertului, motiv pentru care, în anotimpul fierbinte, oamenii preferă să iasă din subteran numai noaptea, atunci când atmosfera se mai răcoreşte în lipsa soarelui. Nici atunci când nu existau locuințe, oamenii nu prea ieşeau la suprafață. Când oraşul era populat numai de mineri, aceştia preferau să rămână în mine, la adăpost de razele soarelui arzător.

  articol preluat de pe solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...