Articolul precedentNimic nu e prea greu la Dumnezeu
  Articolul următorÎngerul milei

  Gândul de dimineață – 29.04.2016 – solascriptura.ro

  „Am mai văzut că orice muncă şi orice iscusinţă la lucru îşi are temeiul numai în pizma unuia asupra altuia. Şi aceasta este o deşertăciune şi goană după vânt.” Eclesiastul 4:4
  Mândria națională a SUA a fost puternic afectată de faptul că URSS a lansat primul satelit orbital, Sputnik, în 1957, şi de faptul că primul astronaut care a zburat în spațiu a fost tot un sovietic, Iuri Gagarin.

  În loc să construiască o stațiune spațială, preşedintele Kennedy a decis că SUA îşi poate demonstra supremația tehnologică în fața sovieticilor în timpul războiului rece şi puterea în fața lumii întregi printr-o misiune pe lună. În mai 1961 a anunțat în fața Congresului un plan prin care, până în 1970, primii oameni urmau să aselenizeze.

  În 1966, SUA îndeplinise mai multe misiuni orbitale spre lună şi debarcase pe lună o sondă. Programul a fost afectat în 1967 de moartea a trei astronauți, Roger Chafee, Edward White şi Virgil Grissom, care se pregăteau pentru exercițiu de lansare la Cape Canaveral, Florida.

  În 1968, Apollo 8 a purtat trei astronauți pe orbită în jurul lunii; la 20 iulie 1969, Apollo 11 i-a purtat pe Michael Collins, Edwin „Buzz” Aldrin şi Neil Armstrong pe lună. Aceştia din urmă aveau să devină primii oameni care au pus piciorul pe lună, Armstrong păşind cel dintâi. Din următoarele şase misiuni selenare, care au durat până în 1972, numai posibila dezintegrare în spațiu a misiunii Apollo 13 a mai trezit interesul publicului în aceeaşi măsură. În timpul acelor misiuni, trei astronauți şi centrul de control NASA de la Houston au reuşit să readucă în siguranță pe pământ, de pe orbita lunii, o navetă spațială defectă.

  În 1975, programul Apollo a luat sfârşit cu o misiune comună URSS-SUA pe orbita pământului. Din 1975, nicio ființă umană nu a mai părăsit orbita terestră, NASA concentrându-şi atenția pe misiuni în spațiu fără echipaj pentru explorarea galaxiei şi pe programul spațial Shuttle.

  Jan Palmowski

  articol preluat de pe solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 29.04.2016 - solascriptura.ro - 2016. În loc să construiască o stațiune spațială, preşedintele Kennedy a decis că SUA îşi poate demonstra supremația tehnologică în fața sovieticilor în timpul războiului rece şi puterea în fața lumii întregi printr-o misiune pe lună. În mai 1961 a anunțat în fața Congresului un plan prin care, până în 1970, primii oameni urmau să aselenizeze.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...