Articolul precedentRugăciunea lui Benny
  Articolul următorȘtiința rugăciunii

  Gândul de dimineață – 04.05.2016 – solascriptura.ro

  „Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. Caută să fii evlavios.” – 1Timotei4:7
  Desenele animate sunt excesiv de violente. Însă nu doar desenele cu un conținut agresiv (fie în comportament, fie în limbaj) reprezintă o problemă. Chiar şi animațiile evaluate ca bune, lipsite de agresivitate şi de care copiii s-au îndrăgostit, pot avea anumite carențe educaționale. Problema lor este un anumit tip de conținut, în spatele căruia se ascunde o perspectivă asupra vieții care merită să fie analizată. Aşa sunt, de exemplu, filmele cu prințese.

  Acestea sunt constatări ale unui amplu proiect de cercetare condus de Carmen Fought, profesoară de lingvistică la Pitzer College, şi Karen Eisenhauer, asistenta ei. „Noi nu considerăm că fetele au un anumit mod standard de a vorbi sau de a se comporta”, a spus Fought. „Nu se nasc plăcându-le o rochie roz. La un moment dat, noi le învățăm asta. Deci o mare întrebare este de unde îşi obțin fetele ideile despre a fi fete.”

  Încă este greu de estimat în ce măsură acest gen de ecranizări pot afecta modelul feminin pentru copii. „Sunt aceste filme atât de bune pentru modelul pe care îl prezintă, încât să merite să fie vizionate?” se întreabă cercetătorii. Întrebarea nu se referă doar la idealul de frumusețe (destul de artificial), cu un impact negativ asupra imaginii de sine. Peggy Orenste, de la New York Times, într-o recentă carte a ei „Cenuşăreasa mi-a mâncat fetiţa”, este alarmată de varianta ireală, cu un potențial negativ, al unor modele de prințese. În opinia ei, părinții sunt puşi în situația de a lupta din greu şi de a face ei alegeri în locul copiilor, deoarece altfel „nu există o alegere. Disney nu îţi dă de ales.” Peggy a abordat fenomenul din postura de mamă. Evident, subiectivismul nu poate fi eliminat. Însă, „atunci când începi să urmăreşti acest gen de scenarii, ar trebui măcar un pic să îți pui întrebări”, sună invitația la precauție a lui Fought.
  Semnele Timpului

  articol preluat de pe <a href="Gândul de dimineață – 04.05.2016 – solascriptura.ro” target=”_blank”>solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 04.05.2016 - solascriptura.ro - 2016. Acestea sunt constatări ale unui amplu proiect de cercetare condus de Carmen Fought, profesoară de lingvistică la Pitzer College, şi Karen Eisenhauer, asistenta ei. „Noi nu considerăm că fetele au un anumit mod standard de a vorbi sau de a se comporta”, a spus Fought. „Nu se nasc plăcându-le o rochie roz. La un moment dat, noi le învățăm asta. Deci o mare întrebare este de unde îşi obțin fetele ideile despre a fi fete.”
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...