Gândul de dimineață – 06.05.2016 – solascriptura.ro

„Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” – Psalmi 139:14

Înţelepciunea convenţională a fost sigură că lamele, precum cele de la avioane, elicoptere, turbine, elice, ventilatoare şi mori de vânt, sunt extrem de eficiente pentru înaintarea în spaţiu. Şi aşa este, aceste invenţii ne-au ajutat să spargem bariera sunetului, să ducem oameni pe Lună. Dar natura ne-a depăşit la acest capitol: există un animal care devine dublu eficient atunci când este vorba de „aripile” lui – balena cu cocoaşă.
Deşi pare extrem de masivă cu stratul ei de grăsime, balena cu cocoaşă, cu înotătoarele sale aspre, a fost mult timp renumită pentru aptitudinile sale acrobatice şi viteza mare. Balena cu cocoaşă înoată în apă mai rapid decât oricare dintre maşinăriile construite de oamenii de ştiinţă.
Umflăturile de pe marginea fiecărei aripi rupe, de fapt, apa în canale, care curg mai uşor peste aripile ei. Aceste canale de mare viteză cresc flotabilitatea şi reduc semnificativ zgomotul. Acelaşi principiu îl testează, acum, şi oamenii de ştiinţă pentru elicele dispozitivelor de deplasare prin apă şi aer.

descoperă.ro

articol preluat de pe <a href="Gândul de dimineață – 06.05.2016 – solascriptura.ro” target=”_blank”>solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor