Articolul precedentAdevărata bucurie
  Articolul următorInfluența

  Gândul de dimineață – 09.05.2016 – solascriptura.ro

  „Ascultă, fiule, şi fii înţelept; nu fi printre cei ce beau vin.” –  Proverbe 23:19-20
  Pentru Maria Janowiak, una dintre micile plăceri ale vieții era savurarea unui pahar de vin la finalul unei zile solicitante, într-un bar, alături de prieteni, sau acasă. Nu credea că este în stare să renunțe complet la alcool timp de mai multe săptămâni, aşa că şi-a propus să încerce. Mai mult, era curioasă să vadă ce se va schimba în viața ei dacă acceptă această provocare, iar concluziile au fost surprinzătoare.

  Primele şi cele mai rapide efecte ale curei fără alcool au putut fi sesizate la exterior. Janowiak susține că aproape imediat după începerea experimentului a observat că tenul ei a devenit mai curat.

  Chiar şi în ceea ce priveşte obiceiurile sale de viață, a observat transformări benefice, chiar dacă nu miraculoase. În primul rând, fără un pahar în mână la petreceri, a început să consume mai puține gustări nesănătoase. În al doilea rând, această pauză i-a îmbunătățit şi calitatea activităților din zilele libere. „Dacă nu consumam alcool vineri şi sâmbătă, însemna că mă simțeam mai bine în weekenduri”.

  Poate însă cea mai importantă lecție extrasă de pe urma acestui experiment a fost legată de puterea ei interioară, de care nu era conştientă. Deşi se temea că nu va fi în stare să ducă provocarea până la final, ea a descoperit, în mod surprinzător, că „despărțirea” temporară de alcool nu a fost la fel de dificilă precum îşi închipuia.

  „Nu am fost niciodată genul care face schimbări mari sau rapide. Şi nu mă pot caracteriza drept o persoană cu o voință puternică – în special voința de care ai nevoie pentru a te abține de la anumite lucruri”, mărturiseşte Janowiak. Însă experimentul i-a dat încrederea că este capabilă să facă schimbări viitoare în obiceiurile sale. Tocmai de aceea, încă din timpul provocării celor două luni fără alcool, ea şi-a propus să elimine din dietă alimentele cu zahăr adăugat, produse la care, de asemenea, nu credea că poate renunța vreodată, deşi îşi dorea.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe <a href="Gândul de dimineață – 09.05.2016 – solascriptura.ro” target=”_blank”>solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...