Gândul de dimineață – 10.05.2016 – solascriptura.ro

„Şi cine este aproapele meu?” – Luca 10:29
Lumea modernă este formată în aşa fel, încât uneori oamenii se simt foarte singuratici, chiar şi cei care nu locuiesc undeva în pustie, ci în marile metropole ale lumii. Pur şi simplu noi suntem într-atât de ocupați cu treburile cotidiene, încât uneori, nu observăm oamenii de lângă noi.

Postarea celebrului actor Keanu Reeves este un mic apel pentru întreaga omenire. Cuvintele unui om care a trebuit să treacă prin mai multe tragedii în viața sa, merită să fie ascultate, acestea poate chiar vor inspira pe cineva la noi realizări:

„Vedeți acei oameni din spatele meu? Ei toți se grăbesc să ajungă la serviciu, fără să observe ce se află sau se întâmplă în jurul lor. Uneori, suntem atât de copleşiți de grijile cotidiene, încât nu ne acordăm timp nici măcar pentru a ne bucura de frumusețea vieții. Ne transformăm în adevărați zombie.

Ridicați privirea şi scoateți căştile din urechi! Încercați să salutați un trecător, sau să îmbrățişați pe cineva care pare să aibă nevoie de aceasta. Dați cuiva o mână de ajutor. Trăiți fiecare zi ca şi cum ar fi ultima…

Puțini sunt cei care ştiu că am suferit de depresie, acum câțiva ani. Nu am spus nimănui despre acest lucru. A trebuit să lupt singur ca să o depăşesc. Pur şi simplu mi-am dat seama că eu însumi mi-am blocat drumul spre fericire.

Fiecare zi trăită este de neprețuit. Deci, începeți să aveți o atitudine ca atare față de acest lucru. Trăiți din plin ziua de azi, pentru că cea de mâine poate să nu mai fie!”

Perfect-Ask

Citeşte din Biblie pilda Samariteanului milos (Luca 10:25-37).

articol preluat de pe <a href="Gândul de dimineață – 10.05.2016 – solascriptura.ro” target=”_blank”>solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor