Gândul de dimineață – 12.05.2016 – solascriptura.ro

  „Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.” – Iacov 1:2,3

  Unii dintre noi trebuie să înfruntăm vânturi puternice în fiecare zi a vieţii noastre. Alţii par să aibă avantajul unui vânt din spate. Din fragedă copilărie sunt cocoloşiţi şi protejaţi de părinţi iubitori. Se obişnuiesc într-atât de mult să fie mereu împinşi de la spate, încât nu mai pot rezista vânturilor din faţă, nici măcar unei adieri.

  Puiul care este ajutat să iasă din găoace rareori supravieţuieşte după ce ajunge afară, într-o lume mare şi rece. Stejarul apărat de furtuni nu-şi înfige rădăcinile prea adânc în pământ. Sunteţi săraci? Sărăcia nu este neapărat un handicap. Continentul american a fost descoperit de un om care a trebuit să cerşească banii pentru a putea face călătoria peste oceanul necunoscut. Abraham Lincoln nu avea bani să-şi cumpere cărţi şi-şi făcea unele din temele la aritmetică scriind cu bucăţele de cărbune pe o bucată de scândură, la lumina pâlpâitoare a focului din cămin.

  Shakespeare păzea caii nobililor care veneau la un teatru în Londra. Robert Burns şi-a început viaţa lucrând la câmp cu plugul, la o fermă. Martin Luther era fiul unui miner sărman şi cânta din uşă în uşă, cerşindu-şi bucata zilnică de pâine. Charles Dickens lipea etichete într-o fabrică de creme de ghete.

  Hudson Maxim, marele inventator, nu a avut nici pălărie, nici pantofi, până a împlinit 13 ani. El mergea pe jos până la şcoală, în picioarele goale, chiar şi prin zăpadă. În copilărie, Einstein era subdezvoltat. Profesorii lui se săturaseră de el. Băiatul gândea greoi, era timid, cam prostuţ şi teribil de încet. Nimeni nu credea că va ieşi vreodată ceva bun din el.

  articol preluat de pe <a href="Gândul de dimineață – 12.05.2016 – solascriptura.ro” target=”_blank”>solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 12.05.2016 - solascriptura.ro - 2016. „Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.” - Iacov 1:2,3
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...