Gândul de dimineață – 13.05.2016 – solascriptura.ro

  „Domnul întăreşte paşii omului când Îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână.” – Psalmi 37:23,24
  „Cher Ami” a fost cel mai inteligent şi curajos porumbel-mesager „de război”. Intrase în serviciul armatei americane în toamna anului 1918. Pe 3 octombrie 1918, „Cher Ami” se afla cu Divizia de Infanterie 77, condusă de maiorul Whittlesey. Acesta era încercuit de regimente germane, împreună cu cei 500 de soldaţi ai săi, într-o pădure. Whittlesey a trimis mai mulţi porumbei călători pentru a anunţa trupele americane unde se află. Păsările au fost însă împuşcate şi doborâte de soldaţii germani.

  Pe 4 octombrie, artileria americană ştia că pădurea este plină de nemţi. A lansat un adevărat baraj de artilerie, dar, fără să ştie poziţia diviziei 77, americanii şi-au bombardat propriile trupe. Atunci Whittlesey a trimis cel mai bun porumbel pe care-l păstrase, pe „Cher Ami”. Mesajul, care urma să salveze viaţa celor 200 de soldaţi rămaşi, a fost: „Suntem pe drumul paralel cu 276.4. Propria artilerie a lansat un baraj asupra noastră. Pentru Dumnezeu, opriţi focul!”

  Imediat ce a fost lansat, soldaţii nemţi au început să tragă în „Cher Ami”. A fost lovit de două ori şi avea în piept o gaură de dimensiunea unei monede mici. Cu toate acestea, porumbelul nu s-a oprit. S-a înălţat dincolo de punctul de ochire şi a reuşit să străbată, rănit cumplit, peste 40 de km în doar 25 de minute. Când s-a auzit clopotul de la postul de transmisiuni al comandamentului, soldatul l-a găsit pe „Cher Ami” căzut şi plin de sânge. A distribuit mesajul şi viaţa celor 200 de soldaţi americani a fost salvată.

  Impresionaţi de soarta porumbelului, care orbise parţial şi aproape a rămas fără un picior, chirurgii militari au iniţiat o misiune contracronometru de salvare a vajnicului „soldat”.

  Adevărul

  articol preluat de pe <a href="Gândul de dimineață – 13.05.2016 – solascriptura.ro” target=”_blank”>solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 13.05.2016 - solascriptura.ro - 2016. Pe 4 octombrie, artileria americană ştia că pădurea este plină de nemţi. A lansat un adevărat baraj de artilerie, dar, fără să ştie poziţia diviziei 77, americanii şi-au bombardat propriile trupe. Atunci Whittlesey a trimis cel mai bun porumbel pe care-l păstrase, pe „Cher Ami”. Mesajul, care urma să salveze viaţa celor 200 de soldaţi rămaşi, a fost: „Suntem pe drumul paralel cu 276.4. Propria artilerie a lansat un baraj asupra noastră. Pentru Dumnezeu, opriţi focul!”
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...