Gândul de dimineață – 19.05.2016 – solascriptura.ro

  „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.” – 1Petru 5:8
  Aceasta este povestea lui Terri Roberts, femeia al cărei fiu a intrat într-o şcoală Amish cu un arsenal întreg de arme, a baricadat ferestrele şi uşile, a legat şi împuşcat 10 fetițe, de 6 până la 13 ani, şi apoi s-a sinucis. Cinci dintre copii au murit.

  „Nu-mi mai amintesc decât că am căzut la pământ, cu genunchii la piept, urlând, la auzirea acestei veşti. Mai târziu s-a instalat furia, amestecată cu durere. «Unde ai fost, Dumnezeule?» m-am trezit strigând în capul meu. «Cum ai putut să permiți să se întâmple aşa ceva?» Nu înțelegeam cum a putut Charlie să îşi lase copiii fără tată, să înfrunte ruşinea şi oroarea. Şi familiile Amish, atât de blânde… ce beznă l-a posedat într-atât pe Charlie încât să vrea să omoare nişte fetițe la fel de prețioase precum ale lui?

  Cum stăteam noi – eu şi soţul meu Chuck – şi plângeam, m-am uitat pe fereastră şi am zărit silueta voinică a unui bărbat îmbrăcat în negru. Era vecinul nostru Henry Stolzfoos, pe care îl cunoşteam de ani de zile şi care este Amish. Ştiam că Henry avea prieteni şi rude ale căror fiice au murit în acea şcoală, de mâna fiului nostru. La fel ca întreaga comunitate Amish, avea toate motivele să ne urască.

  Însă de cum am deschis uşa, am văzut că Henry nu era furios. Din contră, fața lui radia milă. S-a îndreptat către soţul meu şi a pus o mână pe umărul lui: «Roberts, te iubim. N-ai făcut tu asta. Nu trebuie să te învinovățeşti.» Timp de o oră, Henry a stat lângă soțul meu, consolându-l şi spunându-i că îl iubeşte şi că îl iartă. Chuck spunea în continuu că trebuie să ne mutăm departe de oamenii cărora Charlie le-a făcut rău. Dar Henry l-a asigurat că nu aveam niciun motiv să ne mutăm. Comunitatea Amish nu considera familia noastră responsabilă pentru acțiunile lui Charlie. «Eu cred că diavolul s-a folosit de băiatul vostru», a spus Henry.”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 19.05.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 19.05.2016 - solascriptura.ro - 2016. „Nu-mi mai amintesc decât că am căzut la pământ, cu genunchii la piept, urlând, la auzirea acestei veşti. Mai târziu s-a instalat furia, amestecată cu durere. «Unde ai fost, Dumnezeule?» m-am trezit strigând în capul meu. «Cum ai putut să permiți să se întâmple aşa ceva?» Nu înțelegeam cum a putut Charlie să îşi lase copiii fără tată, să înfrunte ruşinea şi oroarea. Şi familiile Amish, atât de blânde… ce beznă l-a posedat într-atât pe Charlie încât să vrea să omoare nişte fetițe la fel de prețioase precum ale lui?
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...