Articolul precedentExperimentând roadele
  Articolul următorScutul lui Dumnezeu

  Gândul de dimineață – 05.06.2016 – solascriptura.ro

   „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.” – Exod 20:12
  Un tânăr a mers la un interviu de angajare într-o companie mare. Directorul a văzut CV-ul său excelent şi l-a întrebat dacă a primit vreodată bursă de la şcoală. Tânărul i-a răspuns că nu; cel care l-a susţinut în anii de şcoală a fost tatăl său, care era fierar.

  Apoi directorul i-a spus: „Arată-mi mâinile”. Tânărul îi întinde mâinile moi şi perfecte. Întrebat de ce nu l-a ajutat pe tatăl lui la muncă, tânărul a spus că acesta nu l-a lăsat pentru că şi-a dorit ca fiul lui să studieze şi să citească multe cărţi. Auzind aceasta, directorul l-a rugat să meargă acasă şi să-i spele mâinile tatălui său. „Mâine dimineaţă te aştept din nou în biroul meu.”

  Ajuns acasă, tânărul l-a întrebat pe tatăl lui dacă îi va permite să îl spele pe mâini. Tatăl l-a privit surprins şi, jenat, i-a arătat mâinile. Tânărul l-a spălat încet. A fost prima dată când a observat că mâinile tatălui său sunt încreţite şi are atât de multe cicatrice. Vânătăile de pe mâini au fost preţul pe care l-a plătit pentru educaţia fiului său. În acea noapte, au stat de vorbă mult timp.

  A doua zi, tânărul s-a dus la biroul directorului, care a observat lacrimi în ochii acestuia. Întrebat cum a decurs întâlnirea cu tatăl, tânărul a povestit: „I-am curăţat mâinile. Acum ştiu ce este de apreciat şi trebuie să recunosc că fără părinţii mei, nu aş fi ceea ce sunt astăzi. Acum îmi dau seama cât de greu luptă un om pentru pâine. Acum vreau să-mi ajut familia.”

  La auzul acestor vorbe, directorul i-a spus: „Asta este ceea ce caut la oamenii mei. Vreau să angajez pe cineva care să ştie să aprecieze ajutorul pe care-l primeşte, care cunoaşte suferinţele altora şi că banii nu sunt totul în viaţă. Eşti angajat!”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 05.06.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 05.06.2016 - solascriptura.ro - 2016. Apoi directorul i-a spus: „Arată-mi mâinile”. Tânărul îi întinde mâinile moi şi perfecte. Întrebat de ce nu l-a ajutat pe tatăl lui la muncă, tânărul a spus că acesta nu l-a lăsat pentru că şi-a dorit ca fiul lui să studieze şi să citească multe cărţi. Auzind aceasta, directorul l-a rugat să meargă acasă şi să-i spele mâinile tatălui său. „Mâine dimineaţă te aştept din nou în biroul meu.”
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...