Articolul precedentExperimentând roadele
  Articolul următorScutul lui Dumnezeu

  Gândul de dimineață – 05.06.2016 – solascriptura.ro

   „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.” – Exod 20:12
  Un tânăr a mers la un interviu de angajare într-o companie mare. Directorul a văzut CV-ul său excelent şi l-a întrebat dacă a primit vreodată bursă de la şcoală. Tânărul i-a răspuns că nu; cel care l-a susţinut în anii de şcoală a fost tatăl său, care era fierar.

  Apoi directorul i-a spus: „Arată-mi mâinile”. Tânărul îi întinde mâinile moi şi perfecte. Întrebat de ce nu l-a ajutat pe tatăl lui la muncă, tânărul a spus că acesta nu l-a lăsat pentru că şi-a dorit ca fiul lui să studieze şi să citească multe cărţi. Auzind aceasta, directorul l-a rugat să meargă acasă şi să-i spele mâinile tatălui său. „Mâine dimineaţă te aştept din nou în biroul meu.”

  Ajuns acasă, tânărul l-a întrebat pe tatăl lui dacă îi va permite să îl spele pe mâini. Tatăl l-a privit surprins şi, jenat, i-a arătat mâinile. Tânărul l-a spălat încet. A fost prima dată când a observat că mâinile tatălui său sunt încreţite şi are atât de multe cicatrice. Vânătăile de pe mâini au fost preţul pe care l-a plătit pentru educaţia fiului său. În acea noapte, au stat de vorbă mult timp.

  A doua zi, tânărul s-a dus la biroul directorului, care a observat lacrimi în ochii acestuia. Întrebat cum a decurs întâlnirea cu tatăl, tânărul a povestit: „I-am curăţat mâinile. Acum ştiu ce este de apreciat şi trebuie să recunosc că fără părinţii mei, nu aş fi ceea ce sunt astăzi. Acum îmi dau seama cât de greu luptă un om pentru pâine. Acum vreau să-mi ajut familia.”

  La auzul acestor vorbe, directorul i-a spus: „Asta este ceea ce caut la oamenii mei. Vreau să angajez pe cineva care să ştie să aprecieze ajutorul pe care-l primeşte, care cunoaşte suferinţele altora şi că banii nu sunt totul în viaţă. Eşti angajat!”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 05.06.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...