Gândul de dimineață – 09.06.2016 – solascriptura.ro

 „Dragostea nu va pieri niciodată.” – 1 Corinteni 13:8
Într-o zi care pentru cei mai mulți era una obişnuită, un bărbat le împărțea trecătorilor câte un plic, pe străzile din oraşul Charlotte, Carolina de Nord. În fiecare plic se afla o scrisoare de dragoste, iar în fiecare scrisoare era surprinsă câte o frântură din povestea de dragoste dintre bărbatul care împărțea bilețelele şi soția lui. Şi în fiecare dintre aceste frânturi de poveste se ascundea câte o lecție de dragoste.

În urmă cu exact un an, Hying Yi o pierduse pe Catherine, soția lui, răpusă de cancer, iar viața lui a fost dată peste cap. Din fericire pentru el, cei doi copii ai săi, Anna şi Alex, dar şi inspirația insuflată de soția lui, i-au dat putere. „Cea mai dificilă, dar şi mai plină de satisfacții parte a anului a fost să definesc o viață demnă de Catherine, dar fără ea. Ce înseamnă o viață bine trăită? Concluzia mea: o viață plină de iubire. Asta m-a învățat Catherine”, mărturiseşte Hying.

În amintirea ei, a clipelor minunate pe care le-au împărtăşit vreme de 15 ani şi a iubirii pe care i-o poartă, el a scris cele 100 de scrisori pe care le-a înmânat, aleator, trecătorilor din oraşul în care şi-au trăit povestea de dragoste şi şi-au întemeiat o familie. Iar cei doi copii ai săi, de 7 şi 10 ani, i-au fost alături în tot acest demers.

Inițiativa lui este mai mult decât o modalitate de a păstra vie amintirea lui Catherine, este şi un mod prin care încearcă să răspândească dragostea şi să le aducă aminte oamenilor cât de important este să îi prețuieşti, atât cât ai timp, pe cei dragi. „Ce nu aş da să mai am un minut, măcar un minut, pentru a vorbi, pentru a o ține de mână pe Catherine. Vreau ca oamenii să îşi rezerve un minut să se gândească la asta şi să îşi facă timp să le mulțumească celor care sunt importanți în viața lor”, a declarat Hying.

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 09.06.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor