Gândul de dimineață – 14.06.2016 – solascriptura.ro

   „Când vă rugaţi, să ziceţi: «Tatăl nostru care eşti în ceruri!»” – Luca 11:12
  Eumine Choi, un tânăr de 25 de ani, a surprins într-o imagine un moment atât de emoționant, încât a făcut rapid ocolul lumii şi care ne reaminteşte că tații sunt super-eroi pentru copiii lor.

  Tocmai se întorcea de la serviciu, iar afară ploua cu găleata, când Choi a zărit pe trotuar un bărbat mergând alături de fiul său. Udat până la piele de ploaie, bărbatul a ales să îşi protejeze copilul, chiar dacă însemna să aibă el însuşi de suferit. „Tatăl avea în mână o servietă de piele şi nişte mâncare şi, în loc să se îngrijoreze pentru el, i-a dat umbrela fiului său. De fapt, fiul nici nu o ținea, tatăl o ținea în locul lui; numai anumiți oameni s-ar gândi să facă aşa ceva”, a povestit Choi.

  Tânărul povesteşte că gestul la care a fost martor l-a făcut să îşi amintească de tatăl său şi de gesturile de afecțiune față de el – gesturi pe care atunci când era mic poate nu le-a observat, dar pe care acum cu siguranță le prețuieşte. De altfel, Choi crede că, la rândul său, nici copilul din imagine nu concepea în acel moment dimensiunea actului de bunătate al tatălui său.

  El a ținut să le împărtăşească prietenilor săi acest moment emoționant, aşa că a publicat imaginea pe populara platformă web Reddit. În descrierea imaginii, el notează: „Ce înseamnă dragostea? Sper că atunci când va creşte, fiul să îşi dea seama cât de norocos este. Dă mai departe.” Imaginea sa a fost vizualizată de peste 4,5 milioane de oameni şi a primit numeroase comentarii.

  „Vedeți, tatăl face mai mult decât să nu îl lase să se ude. Îl învață cum să îi pună pe alții pe primul loc”, a comentat unul dintre internauți. Alți utilizatori, care au avut cuvinte de laudă pentru gestul tatălui, nu au ezitat să scrie: „Dă-i omului aceluia o medalie” sau „Tatăl meu a fost aşa cu noi toți cei trei copii ai lui. A fost ceva normal pentru el să se abată de la drumul lui pentru fericirea şi căminul nostru.”

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 14.06.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...