Gândul de dimineață – 18.06.2016 – solascriptura.ro

 „Pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine.”-Isaia 43:4-5
Brenda Myers-Powell s-a născut într-una dintre cele mai rău famate suburbii ale oraşului Chicago, în anii ’60. La doar 6 luni, mama ei a decedat (16 ani), iar ea a rămas în grija bunicii. Situaţia grea prin care trecea şi sărăcia cu care se lupta în fiecare zi au fost agravate de faptul că bunica era dependentă de alcool. „Prietenii” de pahar ai acesteia au profitat de momentele ei de beţie şi de absenţă şi au început să o abuzeze pe Brenda, care pe atunci avea doar 4-5 ani.

Singurătatea, teama şi frica, stima de sine scăzută şi lipsa de dragoste au devenit singurii prieteni pe care îi avea Brenda. La 14 ani, ajunsese deja mamă a doi copii şi s-a văzut nevoită să-şi înceapă „cariera” în domeniul prostituţiei. După 15 ani de manipulare şi abuzuri de tot felul, s-a hotărât să caute un strop de alinare şi curaj în droguri. După alţi 10 ani de prostituţie, s-a întâmplat să ajungă la spital în urma unui accident, unde a fost tratată puţin mai bine decât un gunoi şi unde şi-a luat timp pentru prima dată să se gândească mai profund la viaţa ei. Chiar acolo, de pe scaunele spitalului s-a uitat în sus şi I-a spus lui Dumnezeu: „Oamenilor acestora nu le pasă de mine. Te rog, ai putea să mă ajuţi?”

Nu a trecut mult şi a apărut un doctor care i-a curăţat rănile şi apoi a sfătuit-o să apeleze la serviciile sociale. A mers la un centru de adăpost şi recuperare unde a întâmpinat-o Edwina Gateley, femeia care i-a arătat ce înseamnă dragostea, încrederea şi care a ajutat-o să-şi vindece trupul şi sufletul.

În anul 2008, împreună cu Stephanie Daniels-Wilson, a fondat Dreamcatcher Foundation („Prinzătorul de vise”). Această fundaţie vrea să îndepărteze coşmarurile pe care le trăiesc femeile implicate în afacerea numită prostituţie. Mesajul Brendei este acelaşi pentru toţi cei care ştiu ce înseamnă durerea: „Există viaţă după suferinţă. Există viaţă după ce ţi s-a spus că eşti un nimeni şi nu eşti bun de nimic.”

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 18.06.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor