Articolul precedentUn lider demn de urmat
  Articolul următorCredința în istoria inspirată

  Gândul de dimineață – 22.06.2016 – solascriptura.ro

   „Sătulul calcă în picioare fagurul de miere, dar pentru cel flămând toate amărăciunile sunt dulci.” – Proverbe 27:7
  Un grup de studenți din Suedia a hotărât să găsească o soluție pentru foametea globală. Sună foarte ambițios, dar soluția lor face paşi uriaşi în rezolvarea a două probleme globale: foametea şi mâncarea risipită.

  Mânată de consumul irațional, omenirea risipeşte anual 1,76 miliarde de tone de mâncare. Folosindu-se de această risipă, Kent Ngo, Gerald Marin, Vita Jarolimkova, Lizzie Cabisidan şi Ada Balazy au înființat o companie – FoPo – care adună produse ieftine, aproape expirate, le usucă, le pulverizează şi le extinde astfel termenul de valabilitate cu doi ani. Scopul principal al companiei este să devină un element vital în eradicarea foametei globale.

  Mâncarea uscată a existat de secole întregi, dar a devenit populară abia în anii ’70. Practic poți deshidrata orice, dar produsul final nu-şi păstrează mereu valoarea nutrițională. Aici intervine ingeniozitatea acestor tineri suedezi. Folosindu-se de pregătirea lor în inginerie mecanică şi inovație alimentară, cei cinci au realizat un produs – praf – care păstrează între 30% şi 80% din valoarea nutrițională inițială. Praful este disponibil momentan în trei arome: banane, zmeură şi mango.

  „Noi nu folosim un produs nou sau o tehnologie nouă, dar obținem valoare plecând tocmai de la ineficiența sistemului alimentar. Inovația afacerii noastre este faptul că folosim fructele şi legumele expirate.”

  În momentul de față, FoPo primeşte sprijin din partea guvernului din Filipine şi a Organizației Națiunilor Unite pentru Hrană şi Agricultură. Compania a primit donații de ananas şi mango de la fermieri şi este în proces de producere a primelor serii de prafuri. Iar cu banii strânşi din campania online va începe căutarea unui producator in masa.

   

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 22.06.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...