Articolul precedentUn lider demn de urmat
  Articolul următorCredința în istoria inspirată

  Gândul de dimineață – 22.06.2016 – solascriptura.ro

   „Sătulul calcă în picioare fagurul de miere, dar pentru cel flămând toate amărăciunile sunt dulci.” – Proverbe 27:7
  Un grup de studenți din Suedia a hotărât să găsească o soluție pentru foametea globală. Sună foarte ambițios, dar soluția lor face paşi uriaşi în rezolvarea a două probleme globale: foametea şi mâncarea risipită.

  Mânată de consumul irațional, omenirea risipeşte anual 1,76 miliarde de tone de mâncare. Folosindu-se de această risipă, Kent Ngo, Gerald Marin, Vita Jarolimkova, Lizzie Cabisidan şi Ada Balazy au înființat o companie – FoPo – care adună produse ieftine, aproape expirate, le usucă, le pulverizează şi le extinde astfel termenul de valabilitate cu doi ani. Scopul principal al companiei este să devină un element vital în eradicarea foametei globale.

  Mâncarea uscată a existat de secole întregi, dar a devenit populară abia în anii ’70. Practic poți deshidrata orice, dar produsul final nu-şi păstrează mereu valoarea nutrițională. Aici intervine ingeniozitatea acestor tineri suedezi. Folosindu-se de pregătirea lor în inginerie mecanică şi inovație alimentară, cei cinci au realizat un produs – praf – care păstrează între 30% şi 80% din valoarea nutrițională inițială. Praful este disponibil momentan în trei arome: banane, zmeură şi mango.

  „Noi nu folosim un produs nou sau o tehnologie nouă, dar obținem valoare plecând tocmai de la ineficiența sistemului alimentar. Inovația afacerii noastre este faptul că folosim fructele şi legumele expirate.”

  În momentul de față, FoPo primeşte sprijin din partea guvernului din Filipine şi a Organizației Națiunilor Unite pentru Hrană şi Agricultură. Compania a primit donații de ananas şi mango de la fermieri şi este în proces de producere a primelor serii de prafuri. Iar cu banii strânşi din campania online va începe căutarea unui producator in masa.

   

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 22.06.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 22.06.2016 - solascriptura.ro - 2016. Mânată de consumul irațional, omenirea risipeşte anual 1,76 miliarde de tone de mâncare. Folosindu-se de această risipă, Kent Ngo, Gerald Marin, Vita Jarolimkova, Lizzie Cabisidan şi Ada Balazy au înființat o companie – FoPo – care adună produse ieftine, aproape expirate, le usucă, le pulverizează şi le extinde astfel termenul de valabilitate cu doi ani. Scopul principal al companiei este să devină un element vital în eradicarea foametei globale.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...