Gândul de dimineață – 27.06.2016 – solascriptura.ro

   „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.” – Isaia 15:13
  După fiecare bombardament, ei sunt acolo să scoată supraviețuitori de sub blocurile de ciment sub care au rămas prinşi. Sunt un grup de voluntari din Siria, peste 2200, majoritatea bărbați, dar şi femei, care îşi spun „căştile albe”, după culoarea căştilor de protecție pe care le poartă.

  Voluntarii nu sunt înarmați şi nu primesc niciun fel de compensație pentru ceea ce fac, dar supraviețuiesc cu donații modeste din SUA, Marea Britanie şi de la persoane particulare. Salvează pe oricine pot, fie că sunt civili, fie că sunt soldați din armata lui Assad. Până acum, 80 dintre ei şi-au pierdut viața, după ce avioanele s-au întors pentru un al doilea bombardament, o procedură oarecum standard. Aşadar, voluntarii îşi riscă viața de fiecare dată când intervin.

  Conform unui reportaj New York Times, această grupare s-a format în anul 2013, iar de atunci ar fi salvat peste 12.500 de vieți, după numărătoarea proprie. Pare o cifră foarte mare, însă trebuie ținut cont că în unele zile şi în anumite zone, cum este oraşul Alep, pot avea loc şi 50 de bombardamente pe zi. Femeile sunt lăsate să facă parte din grupare doar în virtutea îngrijorării bărbaților că atunci când fac săpături ar putea da peste femei care să nu fie îmbrăcate.

  Unul dintre liderii grupării, Farouq al-Habib, a început să militeze pentru mişcare încă din 2011, de la protestele paşnice, crezând că regimul lui Assad va fi înlăturat în câteva luni. Fost bancher, cu un doctorat în finanțe, Habib a ajuns în închisoare în 2012. Prietenii lui au mituit autoritățile pentru a limita torturile la care îl supuneau şi apoi pentru a-l elibera, însă a rămas marcat de deținuții care mureau pe capete din cauza torturii.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 27.06.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 27.06.2016 - solascriptura.ro - 2016. Voluntarii nu sunt înarmați şi nu primesc niciun fel de compensație pentru ceea ce fac, dar supraviețuiesc cu donații modeste din SUA, Marea Britanie şi de la persoane particulare. Salvează pe oricine pot, fie că sunt civili, fie că sunt soldați din armata lui Assad. Până acum, 80 dintre ei şi-au pierdut viața, după ce avioanele s-au întors pentru un al doilea bombardament, o procedură oarecum standard. Aşadar, voluntarii îşi riscă viața de fiecare dată când intervin.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...