Articolul precedentCredincios în încercări
  Articolul următorSculptorul de creiere

  Gândul de dimineață – 02.07.2016 – solascriptura.ro

   „Cine nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce.” – 2 Tesaloniceni 3:10
  Chiar în cele dintâi zile ale domniei, din vara anului 1456, Vlad Ţepeş îşi dădu seama că ţara se părăginise şi trebuia curăţată de buruienile şi ciulinii care o năpădiseră între timp. Cea mai mare pacoste erau cerşetorii, unii calici într-adevăr, neputincioşi, trăind ca ploşniţele pe trupul viu al neamului, alţii tâlhari veniţi de peste Dunăre, cei mai mulţi turci, care iscodeau ziua ca cerşetori, iar noaptea se strecurau prin curţi şi case după jaf. Apoi încărcând prăzile în căruţe mari le treceau dincolo, peste Dunăre.

  – Prea cinstite vlădică, rosti Domnul în sala Divanului către mitropolit, rogu- te porunceşte să sune clopotele bisericilor dând sfoară în toată ţara că Vodă pofteşte aici la scaunul domnesc pe nevolnici, calici, cerşetori şi alţi asemenea oameni fără căpătâi, căci s-a miloștivit de ei şi vrea să-i miluiască.

  Clopotele bisericilor sunară neîntrerupt trei zile şi de îndată pe toate drumurile începură a viermui îndemnând către cetatea de scaun alaiurile de nevolnici şi de tâlhari, socotind că le-a pus Dumnezeu mâna în cap. Cu miile se adunară ei pe uliţele Târgoviştei, năpădind cetatea ca un roi de lăcuste, în adăstarea milei făgăduite.

  Oamenii lui Vodă îi traseră în câteva gherete lungi, de scânduri, ridicate peste noapte într-adins pentru acei oaspeţi de soi. Şi acolo, pe mesele nesfârşite, se încinse un praznic de pomină, deşi fără bucate şi băuturi prea alese. În vreme ce acei făţarnici şi mişei se ospătau chiuind de bucurie, Vlad porunci să se dea magaziilor foc – şi astfel scăpă ţara de lepra cerşetoriei.

  – Vă plăcu, boieri dumneavoastră, ce făcui? întrebă Vlad pe sfetnici.

  Îngroziţi, boierii bâiguiră:

  – Ne place… Cum să nu ne placă, Măria Ta?

  – Iacă aşa se stârpesc omizile care sug şi strică rodul pomilor: prin foc izbăvitor. Iar pentru vânzători am eu pedeapsă şi mai bună! Şi după ce voi înscăuna cinstea, munca şi dreptatea în ţară, să mai poftească vrăjmaşii pe la noi, ca printr-un sat fără câini!

  Povestea neamului românesc de la început şi până în zilele noastre. Pagini din trecut – Mihail Drumeş

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 02.07.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 02.07.2016 - solascriptura.ro - 2016. – Prea cinstite vlădică, rosti Domnul în sala Divanului către mitropolit, rogu- te porunceşte să sune clopotele bisericilor dând sfoară în toată ţara că Vodă pofteşte aici la scaunul domnesc pe nevolnici, calici, cerşetori şi alţi asemenea oameni fără căpătâi, căci s-a miloștivit de ei şi vrea să-i miluiască.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...