Articolul precedentCredincios în încercări
  Articolul următorSculptorul de creiere

  Gândul de dimineață – 02.07.2016 – solascriptura.ro

   „Cine nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce.” – 2 Tesaloniceni 3:10
  Chiar în cele dintâi zile ale domniei, din vara anului 1456, Vlad Ţepeş îşi dădu seama că ţara se părăginise şi trebuia curăţată de buruienile şi ciulinii care o năpădiseră între timp. Cea mai mare pacoste erau cerşetorii, unii calici într-adevăr, neputincioşi, trăind ca ploşniţele pe trupul viu al neamului, alţii tâlhari veniţi de peste Dunăre, cei mai mulţi turci, care iscodeau ziua ca cerşetori, iar noaptea se strecurau prin curţi şi case după jaf. Apoi încărcând prăzile în căruţe mari le treceau dincolo, peste Dunăre.

  – Prea cinstite vlădică, rosti Domnul în sala Divanului către mitropolit, rogu- te porunceşte să sune clopotele bisericilor dând sfoară în toată ţara că Vodă pofteşte aici la scaunul domnesc pe nevolnici, calici, cerşetori şi alţi asemenea oameni fără căpătâi, căci s-a miloștivit de ei şi vrea să-i miluiască.

  Clopotele bisericilor sunară neîntrerupt trei zile şi de îndată pe toate drumurile începură a viermui îndemnând către cetatea de scaun alaiurile de nevolnici şi de tâlhari, socotind că le-a pus Dumnezeu mâna în cap. Cu miile se adunară ei pe uliţele Târgoviştei, năpădind cetatea ca un roi de lăcuste, în adăstarea milei făgăduite.

  Oamenii lui Vodă îi traseră în câteva gherete lungi, de scânduri, ridicate peste noapte într-adins pentru acei oaspeţi de soi. Şi acolo, pe mesele nesfârşite, se încinse un praznic de pomină, deşi fără bucate şi băuturi prea alese. În vreme ce acei făţarnici şi mişei se ospătau chiuind de bucurie, Vlad porunci să se dea magaziilor foc – şi astfel scăpă ţara de lepra cerşetoriei.

  – Vă plăcu, boieri dumneavoastră, ce făcui? întrebă Vlad pe sfetnici.

  Îngroziţi, boierii bâiguiră:

  – Ne place… Cum să nu ne placă, Măria Ta?

  – Iacă aşa se stârpesc omizile care sug şi strică rodul pomilor: prin foc izbăvitor. Iar pentru vânzători am eu pedeapsă şi mai bună! Şi după ce voi înscăuna cinstea, munca şi dreptatea în ţară, să mai poftească vrăjmaşii pe la noi, ca printr-un sat fără câini!

  Povestea neamului românesc de la început şi până în zilele noastre. Pagini din trecut – Mihail Drumeş

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 02.07.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...