Articolul precedentAi grijă, Lourdes!
  Articolul următorIertarea, atributul celor puternici

  Gândul de dimineață – 03.07.2016 – solascriptura.ro

  1 Timotei 6:10 „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.” – 1 Timotei 6:10

  Dani Alves, un jucător emblematic al F.C. Barcelona (cu 30 de trofee câştigate) a oferit un interviu savuros unei publicații engleze în care se poate „citi” şi o altă față a jucătorului, una mai puțin cunoscută microbiştilor. Alves a vorbit despre performanțele reuşite cu F.C. Barcelona, dar şi despre acele aspecte care rareori pot fi auzite în discursul unui jucător de fotbal.

  Unele dintre concepțiile de viață ale vedetei clubului catalan ar trebui să stârnească interesul. „Când vorbim despre energie, fericire, bucurie, cred că sunt aplicabile vieții. Încerc să îi fac pe oameni să se gândească la asta. Sper să fiu contagios. Nu cred că trebuie să fim supărați: lumea este destul de amară, deja se autodistruge.” Fotbalistul este conştient că unii ar putea pretinde că banii îl fac să se raporteze diferit la dificultățile vieții, însă el spune că, din contră, celebritatea nu l-a ajutat să găsească fericirea, ci să o piardă. „Oamenii consideră că, datorită vieții pe care o am, fiind bine plătit, sunt fericit. Nu! Am fost mai fericit când am trăit în mediul rural, cu tatăl meu, decât sunt acum. De ce? Pentru că nu am ştiut cât de rea poate fi lumea.”

  Alves spune că se refugiază mintal în Juazeiro, micul oraş unde a crescut, deşi nici locurile natale nu mai sunt ceea ce erau altădată. „Acum, toată lumea are telefon, dar nimeni nu mai vorbeşte cu nimeni… Cu cât cunoşti mai bine lumea de astăzi, cu atât eşti mai dezamăgit. Nu înțeleg de ce toată lumea se luptă pentru putere, bani, faimă. Oare nimeni nu se mai opreşte pentru a vedea că faima este un gunoi? Cu cât ai mai mulți bani, cu atât ai mai multe probleme.”

  Ceea ce încearcă să transmită fotbalistul Barcelonei este că fericirea nu vine la pachet cu celebritatea. Nu de puține ori viața sub lumina reflectoarelor a creat mari dificultăți. Familii destrămate, cariere ratate, vieți distruse sunt, cel mai adesea, consecința căutării unei fericiri artificiale, fără miză profundă. Cheia succesului nu constă în cifre, ci în atitudini.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 03.07.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...