Articolul precedentDumnezeul surprizelor
  Articolul următorPericolul încrederii în sine

  Gândul de dimineață – 01.08.2016 – solascriptura.ro

   „Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.”  Matei 10:29-31
  Isa Leshko este o fotografă din Pennsylvania care a găsit o modalitate unică şi emoţionantă de a surprinde şi de a-şi depăşi în acelaşi timp propria teamă de bătrâneţe şi de moarte.

  În cadrul proiectului fotografic intitulat „Animale în vârstă”, Isa a surprins o sumedenie de portrete ale animalelor sale de la fermă, aflate în ultimii ani de viaţă.

  Fotografa a iniţiat acest proiect după ce mama ei a încetat din viaţă – „Am început să fac fotografiile la scurt timp după ce am petrecut un an în New Jersey, ajutând-o pe sora mea să aibă grijă de mama, care suferea de Alzheimer. Această experienţă m-a marcat profund şi m-a făcut să-mi confrunt propria mortalitate.”

  Înainte de a le fotografia, a petrecut timp cu fiecare animal în parte, acordându-i timpul necesar pentru a se familiariza cu camera. „În funcţie de animal, am petrecut câte o oră înainte de a-l fotografia, sau pur şi simplu am făcut fotografiile imediat. În acest fel le-am permis să se familiarizeze cu prezenţa mea şi, în acelaşi timp, le-am putut observa fără a mă concentra doar pe realizarea fotografiilor.”

  Pe lângă motivele artistice şi personale, Isa Leshko a încercat prin acest proiect şi să atragă atenţia opiniei publice asupra modului în care ar trebui tratate animalele, fiind un manifest pentru grija şi afecţiunea de care toate fiinţele ar trebui să aibă parte.

  imparte.ro

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 01.08.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...