Articolul precedentAm rămas ferm
  Articolul următorPentru oameni obișnuiți

  Gândul de dimineață – 02.08.2016 – solascriptura.ro

   „În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.” – Ioan 14:2,3
  În vestul țării se află o casă unică în România, desemnată una dintre cele mai frumoase construcții ecologice din lume. Din lut, sticle goale, parbrize de maşină, trunchiul unui copac, crengi şi vegetație, arhitectul Ileana Mavrodin a construit, în urmă cu 12 ani, o căsuță care pare desprinsă din poveşti. Locuința „piticilor” se află în comuna Sasca Montană, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din Banatul Montan.

  Căsuța din lut nu doar că poate fi realizată fără un efort financiar prea mare, dar este şi foarte eficientă. Locuința este răcoroasă vara şi călduroasă iarna, astfel că nu are nevoie de instalații de aer condiționat sau filtre de aer. „Casa Verde” construită de arhitectul Ileana Mavrodin a uimit întreaga lume. Acesta este motivul pentru care, în urmă cu patru ani, creația sa inedită a fost desemnată de site-ul Natural Homes una dintre cele mai frumoase zece case din cob de pe glob. Locuința din Sasca Montană este singura casă din cob din România prezentă pe harta construcțiilor ecologice din lume.

  Cobul reprezintă un amestec de pământ lutos, apă, paie şi nisip, fără cofraje, cărămizi sau chimicale. „Formele organice îi conferă o rezistență de excepție la încărcări seismice sau de altă natură, se modelează cu mâna, fiecare construcție e unică şi irepetabilă reflectând personalitatea şi dispoziția de moment a modelatorului”, explică arhitectul de ce a ales cob-ul pentru a realiza căsuța.

  Acoperişul este din vegetație, iar în construcția zidurilor au fost folosite şi sticle goale, pentru o mai bună izolație termică. Căsuța are şi două ferestre mici fixe, care sunt, de fapt, parbrize de maşină. Pentru a economisi spațiu, arhitectul a realizat o platformă pentru dormit la 2,2 metri înălțime, iar copertina de la intrare este realizată din trunchiul unui copac crăpat în două.
  pressalert.ro

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 02.08.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 02.08.2016 - solascriptura.ro - 2016. Căsuța din lut nu doar că poate fi realizată fără un efort financiar prea mare, dar este şi foarte eficientă. Locuința este răcoroasă vara şi călduroasă iarna, astfel că nu are nevoie de instalații de aer condiționat sau filtre de aer. „Casa Verde” construită de arhitectul Ileana Mavrodin a uimit întreaga lume. Acesta este motivul pentru care, în urmă cu patru ani, creația sa inedită a fost desemnată de site-ul Natural Homes una dintre cele mai frumoase zece case din cob de pe glob. Locuința din Sasca Montană este singura casă din cob din România prezentă pe harta construcțiilor ecologice din lume.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...