Gândul de dimineață – 15.08.2016 – solascriptura.ro

  „Vegheaţi să nu fie între voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau, care pentru o mâncare şi-a vândut dreptul de întâi născut.” – Evrei 12:6
  Într-o zi din ianuarie 1968, un ofiţer pe nume John Anthony Walker, din Flota Militaro-Maritimă a SUA, s-a prezentat la ambasada sovietică din Washington, ca orice persoană care solicită un obişnuit loc de muncă, şi a ieşit de acolo cu angajamentul de a acţiona ca spion pentru KGB. În cursul următoarelor două decenii, Walker, ajutat de fratele său, de fiul său Michael şi de prietenul său Jerry Whitworth (fiica sa a refuzat să se asocieze la firma familiei), a predat patronilor săi cheile de cifru ultrasecret şi mii de mesaje cifrate secrete.

  Walker a acţionat nu din vreun fel de convingere ideologică, ci numai în ideea că informaţiile confidenţiale la care avea acces puteau fi uşor transformate în bani peşin. În total, sovieticii i-au plătit peste 1 milion de dolari – suma cea mai mare primită până atunci de vreun spion; mai târziu, însă, Michael a spus că tatăl său, pe care părea să-l venereze, nu-i dăduse decât o mie de dolari!

  Căsnicia veşnic tulburată a lui Walker s-a terminat prin divorţ şi finalmente, în 1985, fosta lui soţie l-a denunţat la FBI că este spion. Făcând o afacere pentru el şi fiul său – deşi fiecare risca un număr considerabil de ani de închisoare – Walker l-a implicat total pe Whitworth, care nu a beneficiat de nicio clemenţă din partea instanţei. Cu agentura lui Walker, KGB a obţinut cel mai mare succes al său în America. (Enciclopedia războiului rece – Thomas Parich)

  Horia Dumitru Oprea

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 15.08.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 15.08.2016 - solascriptura.ro - 2016. Walker a acţionat nu din vreun fel de convingere ideologică, ci numai în ideea că informaţiile confidenţiale la care avea acces puteau fi uşor transformate în bani peşin. În total, sovieticii i-au plătit peste 1 milion de dolari – suma cea mai mare primită până atunci de vreun spion; mai târziu, însă, Michael a spus că tatăl său, pe care părea să-l venereze, nu-i dăduse decât o mie de dolari!
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...