Articolul precedentO schimbare în bine
  Articolul următorDarul meu

  Gândul de dimineață – 17.08.2016 – solascriptura.ro

  „Sfătuieşte, de asemenea, pe tineri să fie cumpătaţi şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune în toate privinţele.” – Tit 2:6,7
  Un bărbat în vârstă de 35 de ani a slăbit 133 de kilograme în numai 18 luni. Momentul în care l-a cuprins spaima a fost în anul 2013, când a fost transportat la spital, suferind de toxiinfecție alimentară.

  Abia atunci şi-a dat seama cât de mult avea de suferit sănătatea lui din cauza stilului haotic de alimentație şi de viață. Obişnuia să fumeze trei pachete de țigări şi să bea doi litri de Coca-Cola pe zi. În timpul în care a stat internat, s-a lăsat de fumat, a renunțat la băuturile carbogazoase, a redus cantitatea de zahăr ingerată constant, iar în următoarele 100 de zile, a slăbit 50 de kilograme.

  Zach Moore s-a gândit, în primul rând, la soția lui, Amber, şi la fiul lor, Zach Jr. S-a pus serios pe treabă şi a renunțat chiar şi la mâncărurile fast-food preferate. În luna mai a anului 2014, bărbatul s-a hotărât să apeleze la ajutorul medicilor, care i-au făcut o operație de bypass gastric.

  „Nu voiam să fiu o piatră de mormânt sau o cutie de pin pe care să le viziteze soția şi fiul meu. Voiam să trăiesc, să mă bucur de viață şi să fac lucrurile despre care oamenii vorbesc că le fac cu familiile lor. De aceea am făcut această schimbare, pentru mine, pentru familia şi viața mea”, spune Zach.

  După operație, a început să meargă câțiva kilometri în fiecare zi, urmând, în paralel, o dietă bazată pe proteine, evitând dulciurile şi alimentele bogate în carbohidrați. „Am luat unealta pe care mi-a dat-o chirurgul şi am folosit-o pe cât posibil în avantajul meu. Nu am fost niciodată la sală, doar am mers pe jos. Am început de la un kilometru şi jumătate pe zi, iar acum merg până la 24 de kilometri în unele zile”, povesteşte el. „Acum pot să respir, să merg, să alerg, să înot, să merg cu bicicleta şi să zbor. Mi-am luat viața înapoi. Nu o aveam când eram gras”, conchide bărbatul.

  Click News 

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 17.08.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 17.08.2016 - solascriptura.ro - 2016. Abia atunci şi-a dat seama cât de mult avea de suferit sănătatea lui din cauza stilului haotic de alimentație şi de viață. Obişnuia să fumeze trei pachete de țigări şi să bea doi litri de Coca-Cola pe zi. În timpul în care a stat internat, s-a lăsat de fumat, a renunțat la băuturile carbogazoase, a redus cantitatea de zahăr ingerată constant, iar în următoarele 100 de zile, a slăbit 50 de kilograme.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...