Articolul precedentÎntors din drum
  Articolul următorRugăciune ascultată

  Gândul de dimineață – 05.09.2016 – solascriptura.ro

   „Îţi voi da vistierii ascunse, bogăţii îngropate, ca să ştii că Eu sunt Domnul care te chem pe nume, Dumnezeul lui Israel.” – Isaia 45:3
  La 11 septembrie 2001 a avut loc un atac teribil asupra turnurilor gemene din New York, care a luat mii de vieţi omeneşti. După evenimentele tragice, echipe speciale au început să lucreze în zonă pentru a pregăti fundaţiile noului „One World Trade Center”, care a devenit cea mai înaltă clădire din SUA, după ce a fost terminată anul trecut.

  În 2010, în timpul acestui proces de curăţare şi excavare, muncitorii au găsit o bucată dintr-o navă de mari dimensiuni. Aceasta a fost îngropată la aproximativ 6,7 metri sub pământ. Din fericire, săpătura era monitorizată de către arheologi, iar lucrările au fost imediat oprite. Oamenii de ştiinţă au analizat datele dendrocronologice, provenienţa, şi au comparat modelele inelelor de pe lemnul din coca navei. Rezultatele au arătat că nava a fost construită într-un şantier naval din Philadelphia, în 1773. Lemnul folosit pentru navă provenea din aceeaşi zonă. Nava este făcută din acelaşi material ca şi Sala Independenţei, locul unde a fost semnată „Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Statelor Unite”.

  Oricât de ciudată ar putea părea, există totuşi o explicaţie de ce nava a fost îngropată sub World Trade Center. În momentul în care Manhattan începea să se ridice, râul Hudson curgea pe acolo unde turnurile gemene au apărut mai târziu. Întreaga zonă se afla sub apă. Acest lucru poate fi văzut pe hărţile vechi din sec. al XVIII-lea.

  Pe măsură ce Manhattan a crescut, nevoia de teren pentru construcţii a devenit mai mare. Pentru a răspunde acestei nevoi, de la mijlocul anilor 1700 până la mijlocul anilor 1800, oamenii au început să populeze zona de-a lungul râului Hudson. Iar încetul cu încetul moloz, gunoaie şi alte lucruri au fost aruncate în râu. Nu este încă sigur dacă nava s-a scufundat prin accident sau în mod intenţionat.

  descopera.ro

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 05.09.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 05.09.2016 - solascriptura.ro - 2016. În 2010, în timpul acestui proces de curăţare şi excavare, muncitorii au găsit o bucată dintr-o navă de mari dimensiuni. Aceasta a fost îngropată la aproximativ 6,7 metri sub pământ. Din fericire, săpătura era monitorizată de către arheologi, iar lucrările au fost imediat oprite. Oamenii de ştiinţă au analizat datele dendrocronologice, provenienţa, şi au comparat modelele inelelor de pe lemnul din coca navei. Rezultatele au arătat că nava a fost construită într-un şantier naval din Philadelphia, în 1773. Lemnul folosit pentru navă provenea din aceeaşi zonă. Nava este făcută din acelaşi material ca şi Sala Independenţei, locul unde a fost semnată „Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Statelor Unite”.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...