Articolul precedentCuvântul merge înainte
  Articolul următorCântecul biruinţei (partea I)

  Gândul de dimineață – 06.09.2016 – solascriptura.ro

   „Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” – Psalmul 50:15
  La numai 15 ani, Eduard Novak reuşea să revoluţioneze patinajul artistic internaţional, deţinând un record care nu a fost doborât nici în ziua de astăzi. La 18 ani, sportivul simţea că întreaga lume îi aparţine şi că nimeni nu îl poate opri din drumul său. Un accident avea, însă, să îi schimbe întreaga existenţă. Maşina în care se afla s-a lovit violent de un parapet, iar medicii au fost nevoiţi să îi amputeze acestuia un picior: „Eram şocat, pierdut, nu ştiam ce să fac. Toată viaţa mea m-am dedicat sportului. A urmat o perioadă grea, însă m-am mobilizat, spunându-mi că pot face performanţă chiar şi aşa. Îmi lipseau gloria, medaliile”, îşi începe Eduard Novak povestirea.

  Aşa că s-a apucat de ciclism. Nu i-a fost deloc uşor şi a avut momente în care durerile înfiorătoare îi puneau stăpânire pe tot corpul. A perseverat şi a crezut în visul său, că va ajunge, din nou, campion mondial, însă nu la patinaj, ci la ciclism. Alături de el i-a fost tot timpul soţia, care i-a dăruit şi trei copii. A reuşit să câştige medalie după medalie, dar şi bani. Sportivul recunoaşte cu sinceritate că este chibzuit şi strânge pentru a le oferi un viitor frumos copiilor săi.

  În anul 2012, Eduard a câştigat medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012, iar povestea sa a făcut înconjurul lumii. Englezii l-au catalogat ca fiind un exemplu de voinţă şi putere, în timp ce americanii i-au făcut profilul de învingător.În momentul în care a trecut linia de sosire, Eduard a fost aplaudat, în picioare, de zeci de mii de oameni.

  Chiar dacă are un handicap, Eduard Novak este mult mai fericit decât mulţi oameni perfect sănătoşi. A reuşit să demonstreze că atunci când îţi canalizezi toată energia pentru împlinirea unui vis, totul devine realitate. Sportivul se poate lăuda şi cu un mariaj fericit: „Soţia a fost întotdeauna echilibrul meu. Ea mi-a oferit linişte, sprijin. Tot ceea ce îmi doresc este ca soţia şi copiii mei să fie fericiţi, să nu le lipsească nimic”, a mărturisit Eduard.

  Cancan

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 06.09.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...