Articolul precedentCuvântul merge înainte
  Articolul următorCântecul biruinţei (partea I)

  Gândul de dimineață – 06.09.2016 – solascriptura.ro

   „Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” – Psalmul 50:15
  La numai 15 ani, Eduard Novak reuşea să revoluţioneze patinajul artistic internaţional, deţinând un record care nu a fost doborât nici în ziua de astăzi. La 18 ani, sportivul simţea că întreaga lume îi aparţine şi că nimeni nu îl poate opri din drumul său. Un accident avea, însă, să îi schimbe întreaga existenţă. Maşina în care se afla s-a lovit violent de un parapet, iar medicii au fost nevoiţi să îi amputeze acestuia un picior: „Eram şocat, pierdut, nu ştiam ce să fac. Toată viaţa mea m-am dedicat sportului. A urmat o perioadă grea, însă m-am mobilizat, spunându-mi că pot face performanţă chiar şi aşa. Îmi lipseau gloria, medaliile”, îşi începe Eduard Novak povestirea.

  Aşa că s-a apucat de ciclism. Nu i-a fost deloc uşor şi a avut momente în care durerile înfiorătoare îi puneau stăpânire pe tot corpul. A perseverat şi a crezut în visul său, că va ajunge, din nou, campion mondial, însă nu la patinaj, ci la ciclism. Alături de el i-a fost tot timpul soţia, care i-a dăruit şi trei copii. A reuşit să câştige medalie după medalie, dar şi bani. Sportivul recunoaşte cu sinceritate că este chibzuit şi strânge pentru a le oferi un viitor frumos copiilor săi.

  În anul 2012, Eduard a câştigat medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012, iar povestea sa a făcut înconjurul lumii. Englezii l-au catalogat ca fiind un exemplu de voinţă şi putere, în timp ce americanii i-au făcut profilul de învingător.În momentul în care a trecut linia de sosire, Eduard a fost aplaudat, în picioare, de zeci de mii de oameni.

  Chiar dacă are un handicap, Eduard Novak este mult mai fericit decât mulţi oameni perfect sănătoşi. A reuşit să demonstreze că atunci când îţi canalizezi toată energia pentru împlinirea unui vis, totul devine realitate. Sportivul se poate lăuda şi cu un mariaj fericit: „Soţia a fost întotdeauna echilibrul meu. Ea mi-a oferit linişte, sprijin. Tot ceea ce îmi doresc este ca soţia şi copiii mei să fie fericiţi, să nu le lipsească nimic”, a mărturisit Eduard.

  Cancan

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 06.09.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 06.09.2016 - solascriptura.ro - 2016. Aşa că s-a apucat de ciclism. Nu i-a fost deloc uşor şi a avut momente în care durerile înfiorătoare îi puneau stăpânire pe tot corpul. A perseverat şi a crezut în visul său, că va ajunge, din nou, campion mondial, însă nu la patinaj, ci la ciclism. Alături de el i-a fost tot timpul soţia, care i-a dăruit şi trei copii. A reuşit să câştige medalie după medalie, dar şi bani. Sportivul recunoaşte cu sinceritate că este chibzuit şi strânge pentru a le oferi un viitor frumos copiilor săi.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...