Articolul precedentUn mesaj de dragoste
  Articolul următorUn remediu plin de speranță

  Gândul de dimineață – 07.09.2016 – solascriptura.ro

   „Niciunul din noi nu trăieşte pentru sine şi niciunul din noi nu moare pentru sine.” – Romani 14:7
  Un doctor veterinar a fost chemat să consulte un ciobănesc irlandez în vârstă de zece ani, numit Belker. Stăpânii câinelui, Ron, soţia sa Lisa şi fiul lor Shane, erau foarte ataşaţi de Belker şi sperau într-un miracol. După ce l-a consultat, doctorul le-a spus că nu se poate face nimic pentru Belker şi le-a propus procedura de eutanasiere.

  În timp ce stabileau următorii paşi, Ron şi Lisa i-au spus doctorului că, după părerea lor, ar fi bine ca fiul lor de 6 ani, Shane, să urmărească procedura, deoarece ei credeau că astfel el ar putea să înveţe ceva din această experienţă.

  A doua zi, în timp ce doctorul pregătea eutanasierea, familia s-a adunat în jurul lui Belker. Shane părea atât de calm, mângâind bătrânul câine pentru ultima dată, încât doctorul se întreba dacă înţelegea ce se petrece. În decursul a câteva minute, bătrânul Belker s-a stins în linişte.

  Au mai rămas cu toţii pentru o vreme, comentând cu glas tare tristul fapt că vieţile animalelor sunt mai scurte decât cele ale oamenilor. Shane, care ascultase în linişte, a spus cu glasul lui subţire: „Eu ştiu de ce.” Speriaţi, s-au întors cu toţii spre el. Cuvintele pe care le-a rostit în următorul moment i-au uimit. El a spus: „Oamenii se nasc pentru a învăţa cum să trăiască o viaţă bună, cum e să iubeşti pe toată lumea mereu şi să fii bun, nu-i aşa?” Apoi a continuat: „Ei bine, câinii ştiu deja cum să facă toate lucrurile astea, deci nu trebuie să trăiască la fel de mult…”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 07.09.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 07.09.2016 - solascriptura.ro - 2016. În timp ce stabileau următorii paşi, Ron şi Lisa i-au spus doctorului că, după părerea lor, ar fi bine ca fiul lor de 6 ani, Shane, să urmărească procedura, deoarece ei credeau că astfel el ar putea să înveţe ceva din această experienţă.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...