Articolul precedentDreptatea învinge
  Articolul următorPărinți, dați un exemplu corect!

  Gândul de dimineață – 09.09.2016 – solascriptura.ro

  „Totuşi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.” – Romani 8:37

  Când învingătorul comite o greşeală, spune: „Am greşit!” şi învaţă lecţia. Când învinsul comite o greşeala spune: „Nu e vina mea!” şi aruncă vina pe alţii.

  Un învingător ştie că adversitatea este cel mai bun învăţător. Un învins se simte victimă în faţa adversităţilor vieţii.

  Un învingător ştie că rezultatele acţiunilor lui depind de el. Un învins crede în existenţa ghinionului.

  Un învingător munceşte mult, dar îşi şi creează mult timp liber pentru el însuşi. Un învins este o persoană mereu „foarte ocupată”, care nu are timp nici pentru ai lui.

  Un învingător înfruntă provocările una câte una. Un învins le evită şi nu îndrăzneşte să le înfrunte.

  Un învingător promite, îşi dă cuvântul şi şi-l ţine. Un învins face promisiuni, dar nu dă nicio asigurare.

  Un învingător spune: „Sunt bun, dar voi fi şi mai bun!” Un învins spune: „Nu sunt chiar aşa de rău ca mulţi alţii…”

  Un învingător ascultă, înţelege şi răspunde. Un învins doar aşteaptă până când îi vine rândul să vorbească.

  Un învingător îi respectă pe cei care ştiu mai mult decât el şi încearcă să înveţe ceva de la ei. Un învins se împotriveşte celor care ştiu mai mult decât el şi ţine seama numai de defectele lor.

  Un învingător spune: „Trebuie să existe o cale mai bună de a o face!” Un învins spune: „Aşa am făcut-o întotdeauna!”

  Un învingător este o parte din soluţie. Un învins este o parte din problemă.

  Un învingător ţine seama de „cum se vede zidul în întregime”. Un învins ţine seama de „cărămida pe care trebuie să o pună”.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 09.09.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 09.09.2016 - solascriptura.ro - 2016. „Totuşi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.” - Romani 8:37
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...