Gândul de dimineață – 28.09.2016 – solascriptura.ro

   „Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu.” – Filipeni 3:8
  Se pare că prea multe ore petrecute în fața televizorului pot dăuna creierului şi pot creşte riscul apariției maladiei Alzheimer. Mai mult decât atât, efectele s-ar putea instala mai repede decât s-a crezut, conform unui studiu realizat de Institutul pentru Cercetare şi Educare California de Nord.

  Cercetătorii şi-au urmărit subiecții 25 de ani, începând de când aceştia erau tineri adulți, şi au investigat legăturile dintre un stil de viață sedentar, performanța cognitivă şi riscul de demență. Rezultatele arată că, ajunşi la vârsta mijlocie, aceia care obişnuiau să petreacă în jur de 4 ore la televizor, în fiecare zi, s-au descurcat destul de prost la testele care măsoară performanța cognitivă. Studiul mai arată că persoanele care au raportat şi nivele scăzute de activitate fizică s-au descurcat cel mai prost la teste.

  Kristine Yaffe, profesoară de psihiatrie, neurologie şi epidemiologie la Universitatea din California, spune că rezultatele studiului au implicații importante pentru copii şi tineri adulți, care sunt mult mai conectați la gadgeturi şi care duc o viață sedentară şi acasă, dar şi la serviciu. Vestea bună ar fi că pare posibilă micşorarea riscului declinului cognitiv prin schimbarea stilului de viață. Între timp, rezultatele unui alt studiu sprijină ideea că şi singurătatea poate fi un factor de creştere a riscului de demență, independent de rețeaua socială a unei persoane. „Singurătatea este o formă de stres psihosocial”, a explicat Nancy Donovan, psihiatru şi autoare a studiului.
  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 28.09.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 28.09.2016 - solascriptura.ro - 2016. Cercetătorii şi-au urmărit subiecții 25 de ani, începând de când aceştia erau tineri adulți, şi au investigat legăturile dintre un stil de viață sedentar, performanța cognitivă şi riscul de demență. Rezultatele arată că, ajunşi la vârsta mijlocie, aceia care obişnuiau să petreacă în jur de 4 ore la televizor, în fiecare zi, s-au descurcat destul de prost la testele care măsoară performanța cognitivă. Studiul mai arată că persoanele care au raportat şi nivele scăzute de activitate fizică s-au descurcat cel mai prost la teste.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...