Gândul de dimineață – 28.09.2016 – solascriptura.ro

   „Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu.” – Filipeni 3:8
  Se pare că prea multe ore petrecute în fața televizorului pot dăuna creierului şi pot creşte riscul apariției maladiei Alzheimer. Mai mult decât atât, efectele s-ar putea instala mai repede decât s-a crezut, conform unui studiu realizat de Institutul pentru Cercetare şi Educare California de Nord.

  Cercetătorii şi-au urmărit subiecții 25 de ani, începând de când aceştia erau tineri adulți, şi au investigat legăturile dintre un stil de viață sedentar, performanța cognitivă şi riscul de demență. Rezultatele arată că, ajunşi la vârsta mijlocie, aceia care obişnuiau să petreacă în jur de 4 ore la televizor, în fiecare zi, s-au descurcat destul de prost la testele care măsoară performanța cognitivă. Studiul mai arată că persoanele care au raportat şi nivele scăzute de activitate fizică s-au descurcat cel mai prost la teste.

  Kristine Yaffe, profesoară de psihiatrie, neurologie şi epidemiologie la Universitatea din California, spune că rezultatele studiului au implicații importante pentru copii şi tineri adulți, care sunt mult mai conectați la gadgeturi şi care duc o viață sedentară şi acasă, dar şi la serviciu. Vestea bună ar fi că pare posibilă micşorarea riscului declinului cognitiv prin schimbarea stilului de viață. Între timp, rezultatele unui alt studiu sprijină ideea că şi singurătatea poate fi un factor de creştere a riscului de demență, independent de rețeaua socială a unei persoane. „Singurătatea este o formă de stres psihosocial”, a explicat Nancy Donovan, psihiatru şi autoare a studiului.
  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 28.09.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 28.09.2016 - solascriptura.ro - 2016. Cercetătorii şi-au urmărit subiecții 25 de ani, începând de când aceştia erau tineri adulți, şi au investigat legăturile dintre un stil de viață sedentar, performanța cognitivă şi riscul de demență. Rezultatele arată că, ajunşi la vârsta mijlocie, aceia care obişnuiau să petreacă în jur de 4 ore la televizor, în fiecare zi, s-au descurcat destul de prost la testele care măsoară performanța cognitivă. Studiul mai arată că persoanele care au raportat şi nivele scăzute de activitate fizică s-au descurcat cel mai prost la teste.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...