Articolul precedentGânduri de pace
  Articolul următorDouă Sanctuare

  Gândul de dimineață – 08.10.2016 – solascriptura.ro

  „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.” – Ioan 15:13
  Câți oameni ar sări în fața unei mașini pentru a proteja persoana de lângă ei? Amenințați de un pericol iminent, oamenii nu reacționează cum își închipuie că ar reacționa, ci devin „marionete” ale instinctului primar de apărare, care de obicei înseamnă fuga de pericol. Cu toate acestea, oamenii sunt mamiferele cu cea mai mare capacitate de a manifesta altruism, chiar și în situații de pericol. De aceea, este uimitoare povestea următoare.

  Un câine utilitar s-a aruncat în fața unui microbuz care transporta școlari, pentru a-și proteja stăpâna nevăzătoare, și a stat lângă ea până la sosirea ambulanței și chiar și în timpul acordării primului ajutor.

  Fotografiile realizate de autorități la fața locului arată blană prinsă sub roata din față a mașinii. „Câinele a încasat cea mai mare parte din impact. Și nu a vrut să plece de lângă ea [stăpână]. A fost acolo să o salveze și a rămas lângă ea”, spune șeful poliției din Brewster, John Del Gardo. Șoferul a spus că nu a văzut perechea că se angajează în traversare. Cei doi copii care erau în microbuz nu au pățit nimic.

  Paul Schwartz, managerul benzinăriei de la intersecția unde a avut loc accidentul, a fugit după ajutor. „Câinele nu a lăsat-o singură niciun moment și nici ea nu voia să rămână singură. Tot îl striga, deși îi reaminteam că este bine.” Când au venit paramedicii, câinele i-a lăsat să îi bandajeze laba rănită, fără să latre, să plângă sau să muște, ci doar încerca să se tragă mai aproape de stăpână. Câinele nu a fost lăsat în ambulanță lângă stăpâna sa și ambii au fost afectați de separare.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 08.10.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 08.10.2016 - solascriptura.ro - 2016. Un câine utilitar s-a aruncat în fața unui microbuz care transporta școlari, pentru a-și proteja stăpâna nevăzătoare, și a stat lângă ea până la sosirea ambulanței și chiar și în timpul acordării primului ajutor.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...