Articolul precedentEliberat (2)
  Articolul următorVoința de putere… distructivă

  Gândul de dimineață – 16.10.2016 – solascriptura.ro

   „Mă silesc şi eu în toate lucrurile să plac tuturor, căutând nu folosul meu, ci al celor mai mulţi, ca să fie mântuiţi. Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos.” – 1 Corinteni 10:33 – 11:1
  Cel mai simplu şi accesibil mod de a învinge sedentarismul şi a fi activ este o plimbare pe jos, despre care numeroase dovezi ştiințifice au arătat că aduce beneficii surprinzătoare pentru viață şi susțin ceea ce Hippocrate spunea în urmă cu peste 2.400 de ani: „Mersul pe jos este cel mai bun tratament pentru om”.

  Mulţi oameni se apucă de sport pentru a ajunge şi a-şi menține greutatea ideală, dar sfârşesc prin a renunța la scurt timp din cauza efortului prea mare sau a lipsei de timp. Pentru aceştia, este important de ştiut că mersul pe jos poate deveni un aliat puternic în lupta cu kilogramele în plus. Parcurgerea în ritm vioi a 10.000 de paşi arde circa 400 de calorii, în cazul unui adult de aproximativ 70 de kilograme, potrivit Serviciului Național de Sănătate britanic. Mersul pe jos timp de 30 de minute, în pas alert, arde până la 150 de calorii, notează experții.

  Mersul pe jos este unul dintre secretele longevității. Persoanele care fac zilnic plimbări de circa 3,2 kilometri îşi pot reduce astfel riscul de deces cu până la jumătate, comparativ cu cei care merg pe jos cel mult 1,6 kilometri. Plimbările regulate pot contribui şi la reducerea riscului dezvoltării anumitor tipuri de cancer. O oră de mers pe jos zilnic poate diminua pericolul apariției tumorilor mamare cu circa 14% în cazul femeilor la menopauză, comparativ cu cele care merg pe jos mai puțin de trei ore săptămânal. Bolnavii de cancer colorectal îşi pot diminua cu circa 60% riscul de deces dacă merg pe jos cel puțin şase ore pe săptămână potrivit studiilor.

  Și creierul are de câştigat de pe urma plimbărilor lungi şi regulate. Persoanele care merg săptămânal cel puțin 9,6 kilometri contribuie astfel la protejarea dimensiunii creierului, un aspect foarte important pentru buna funcționare a memoriei.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 16.10.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 16.10.2016 - solascriptura.ro - 2016. Mulţi oameni se apucă de sport pentru a ajunge şi a-şi menține greutatea ideală, dar sfârşesc prin a renunța la scurt timp din cauza efortului prea mare sau a lipsei de timp. Pentru aceştia, este important de ştiut că mersul pe jos poate deveni un aliat puternic în lupta cu kilogramele în plus. Parcurgerea în ritm vioi a 10.000 de paşi arde circa 400 de calorii, în cazul unui adult de aproximativ 70 de kilograme, potrivit Serviciului Național de Sănătate britanic. Mersul pe jos timp de 30 de minute, în pas alert, arde până la 150 de calorii, notează experții.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...