Articolul precedentTragedia Veacurilor pentru mine
  Articolul următorNu te da bătut!

  Gândul de dimineață – 28.10.2016 – solascriptura.ro

   „Este destul pentru omul acesta pedeapsa care i-a fost dată de cei mai mulţi; aşa că acum este mai bine să-l iertaţi şi să-l mângâiaţi, ca să nu fie doborât de prea multă mâhnire.” – 2 Corinteni 2:6,7
  Yamato Tanooka este un băiețel de 7 ani din Japonia care a fost abandonat de părinți în pădure ca pedeapsă pentru că arunca cu pietre în oameni şi maşini, deşi se ştie că în acea zonă sunt urşi bruni, iar temperatura era mai scăzută decât de obicei, cu minime sub 10 grade Celsius noaptea. Când s-au întors, nu după mult timp, băiatul dispăruse.

  Ulterior, au alertat poliția şi au declarat că băiatul a dispărut în timp ce ei culegeau plante comestibile. Totuşi, au recunoscut că au urcat în maşină şi au plecat fără el în mod intenționat, ca pedeapsă pentru neascultare.

  Autoritățile au demarat o acțiune masivă de cercetare, dar băiatul a fost găsit abia după şase zile de la dispariție, pădurea fiind extrem de densă şi cu multă vegetație la sol, ceea ce o face greu de parcurs. Yamato a fost găsit într-o cabană militară, la peste 5 kilometri de locul unde fusese abandonat. El le-a mărturisit că imediat a vrut să plece după maşină, dar a început să plângă atât de tare încât s-a pierdut. A mers ore întregi, chiar şi după lăsarea întunericului, până când a găsit cabana. Acolo a rămas până a fost găsit, a băut apă de la chiuvetă şi nu a mâncat nimic timp de şase zile. Cu toate acestea, în afară de câteva zgârieturi şi o uşoară deshidratare şi hipotermie, starea sa de sănătate era bună.

  Poliția a declarat că nu va lua măsuri împotriva părinților, iar după obiceiul japonezilor, tatăl lui Yamato s-a aplecat cu fața la pământ în fața camerelor de luat vederi în semn de regret pentru ce a făcut. Mulți japonezi şi-au adus aminte de ocaziile în care şi ei au fost dați afară din casă, închişi în dulap sau lăsați în vreun magazin după un episod de neascultare.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 28.10.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 28.10.2016 - solascriptura.ro - 2016. Ulterior, au alertat poliția şi au declarat că băiatul a dispărut în timp ce ei culegeau plante comestibile. Totuşi, au recunoscut că au urcat în maşină şi au plecat fără el în mod intenționat, ca pedeapsă pentru neascultare.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...