Gândul de dimineață – 28.10.2016 – solascriptura.ro

 „Este destul pentru omul acesta pedeapsa care i-a fost dată de cei mai mulţi; aşa că acum este mai bine să-l iertaţi şi să-l mângâiaţi, ca să nu fie doborât de prea multă mâhnire.” – 2 Corinteni 2:6,7
Yamato Tanooka este un băiețel de 7 ani din Japonia care a fost abandonat de părinți în pădure ca pedeapsă pentru că arunca cu pietre în oameni şi maşini, deşi se ştie că în acea zonă sunt urşi bruni, iar temperatura era mai scăzută decât de obicei, cu minime sub 10 grade Celsius noaptea. Când s-au întors, nu după mult timp, băiatul dispăruse.

Ulterior, au alertat poliția şi au declarat că băiatul a dispărut în timp ce ei culegeau plante comestibile. Totuşi, au recunoscut că au urcat în maşină şi au plecat fără el în mod intenționat, ca pedeapsă pentru neascultare.

Autoritățile au demarat o acțiune masivă de cercetare, dar băiatul a fost găsit abia după şase zile de la dispariție, pădurea fiind extrem de densă şi cu multă vegetație la sol, ceea ce o face greu de parcurs. Yamato a fost găsit într-o cabană militară, la peste 5 kilometri de locul unde fusese abandonat. El le-a mărturisit că imediat a vrut să plece după maşină, dar a început să plângă atât de tare încât s-a pierdut. A mers ore întregi, chiar şi după lăsarea întunericului, până când a găsit cabana. Acolo a rămas până a fost găsit, a băut apă de la chiuvetă şi nu a mâncat nimic timp de şase zile. Cu toate acestea, în afară de câteva zgârieturi şi o uşoară deshidratare şi hipotermie, starea sa de sănătate era bună.

Poliția a declarat că nu va lua măsuri împotriva părinților, iar după obiceiul japonezilor, tatăl lui Yamato s-a aplecat cu fața la pământ în fața camerelor de luat vederi în semn de regret pentru ce a făcut. Mulți japonezi şi-au adus aminte de ocaziile în care şi ei au fost dați afară din casă, închişi în dulap sau lăsați în vreun magazin după un episod de neascultare.

Semnele Timpului

articol preluat de pe Gândul de dimineață – 28.10.2016 – solascriptura.ro

Sola Scriptura
Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor