Articolul precedentPerseverenţa dă rezultate
  Articolul următorIspășire desăvârșită

  Gândul de dimineață – 01.11.2016 – solascriptura.ro

   „Ascultaţi-Mă dar, şi veţi mânca ce este bun şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase.” – Isaia 55:2
  O dietă bogată în vitamina C poate micşora riscul de deces prematur şi de dezvoltare a bolilor de inimă, potrivit rezultatelor unui studiu danez. Experții de la Universitatea din Copenhaga şi Spitalul Herlev & Gentofte au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele legate de codul genetic şi de consumul de fructe şi legume a circa 100.000 de locuitori din Danemarca.

  „Putem vedea că aceia care consumă o cantitate mai mare de fructe şi legume au un risc cu 15% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare şi un risc cu 20% mai mic de a deceda prematur, comparativ cu cei care mănâncă foarte rar fructe şi legume. În acelaşi timp, putem observa că reducerea riscului este legată de concentrația mare de vitamina C din sânge, provenind de la fructe şi legume”, a declarat autoarea studiului, Camilla Kobylecki.

  Concluzia e întărită şi de faptul că persoanele care au consumat fructe şi legume din belşug şi cele cu predispoziție genetică pentru un nivel mai ridicat de vitamina C au obținut rezultate similare în ceea ce priveşte riscul de deces sau de dezvoltare a bolilor de inimă. În ceea ce priveşte sursa de vitamina C, experții recomandă fructele şi legumele proaspete, în detrimentul suplimentelor alimentare. Printre alimentele cele mai bogate în vitamina C se numără papaya, broccoli, varza de Bruxelles, căpşunile, ananasul, portocalele, kiwiul, conopida, grepfrutul, roşiile, lămâile, chimenul dulce sau pepenele verde.

  De asemenea, experții de la Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie susțin că vitamina C contribuie la protejarea celulelor, la reconstrucția țesuturilor conjunctive şi la vindecarea rănilor. Aceştia le recomandă adulților să consume zilnic 40 de grame de vitamina C, prin intermediul alimentelor.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 01.11.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 01.11.2016 - solascriptura.ro - 2016. „Putem vedea că aceia care consumă o cantitate mai mare de fructe şi legume au un risc cu 15% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare şi un risc cu 20% mai mic de a deceda prematur, comparativ cu cei care mănâncă foarte rar fructe şi legume. În acelaşi timp, putem observa că reducerea riscului este legată de concentrația mare de vitamina C din sânge, provenind de la fructe şi legume”, a declarat autoarea studiului, Camilla Kobylecki.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...