Articolul precedentCum ajungem la predicatori
  Articolul următorFii curajos!

  Gândul de dimineață – 02.11.2016 – solascriptura.ro

  „Cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura.” Matei 7:2
  Procust, un tâlhar, pândea ades pe drumul care ducea spre Atena. Când vedea un drumeţ, îl oprea duşmănos: „Cum îndrăzneşti să treci pe plaiurile astea, fără de voia mea?” Drumeţul se oprea şi îi cerea iertare. Îi dăruia averea şi hainele şi carul, ba-i mai făgăduia şi plată mai târziu, doar să-l lase cu viaţă.

  Procust era înalt şi avea o faţă neagră, păroasă şi încruntată. Cum să nu pieri de spaimă şi cum să nu-i cerşeşti lui Procust îndurare? Dar el nu se-ndura… „Uite,” mai rostea Procust, cu voce tunătoare, „ca să te iert, te culcă pe acest pat de-aramă. Dacă eşti lung cât patul, te las şi poţi pleca…”

  Călătorul, sărmanul, tremurând, se culca pe patul de aramă, însă rar sentâmpla să fie de-o măsură cu patul lui Procust. Și când era mai lung, îi tăia cu-o secure picioarele şi capul; şi când era mai scurt, zicea că-l alungeşte, zdrobindu-i os de os cu un ciocan de-aramă.

  Dar iată că într-o zi, trece pe lângă râu preaveselul Tezeu. Procust îi sare-n faţă şi c-un răget îl opreşte: „Stai! Nu te mişca!” Și-i spune ce doreşte: să se lungească-n pat, ca el să-i ia măsura. Nestând însă de vorbă, Tezeu îi sare-n piept şi-ncepe o luptă grea cu uriaşul Procust. Se luptă ei trei zile: se vâră prin nămoale, se bat, se răsucesc; ajung din nou în iarbă şi, până la sfârşit, Procust, cu toată forţa uriaşă pe care-o avea, a trebuit să recunoască, în faţa lui Tezeu, că este biruit…

  Eroul îl sileşte să se urce pe pat, să-i ia şi el măsura, aşa precum o lua şi Procust, de-obicei. Patul, de bună seamă, era cu mult prea mic pentr-un uriaş ca el, şi-atunci Tezeu ridică sabia lui şi-l spintecă pe mijloc, ca să-l facă mai scurt. Astfel s-a stins din viaţă şi ultimul tâlhar ce chinuia drumeţii spre porţile Atenei.
  Legendele Olimpului – Alexandru Mitru

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 02.11.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...