Articolul precedentDumnezeu face lucruri mari
  Articolul următorCalea spre succes

  Gândul de dimineață – 06.12.2016 – solascriptura.ro

   „Oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.” – Ioan 4:14
  Beneficiile renunțării la sucuri se văd în tot corpul şi depăşesc cu mult mica plăcere zilnică de a te răcori cu o băutură dulce şi efervescentă, dar plină de calorii şi de substanțe dăunătoare sănătății. Unul dintre efectele renunțării la sucuri se va vedea pe cântar. O singură doză de 355 de mililitri de suc carbogazos are circa 137 de calorii. Poate că nu pare mult, dar, adunat, dacă bei în fiecare zi o cutie de băutură răcoritoare, timp de un an, vei consuma peste 50.000 de calorii. Însă dacă vei înlocui doza zilnică de suc cu apă, vei evita atât consumul acestor zeci de mii de calorii, cât şi o posibilă îngrăşare cu circa 6 kilograme.

  Evitarea băuturilor carbogazoase dulci reduce şi riscul de boli cardiovasculare, „cauza numărul unu a mortalității la nivel global”, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății. Cei care beau rar sucuri carbogazoase au un risc cu 20% mai mic de a face infarct sau a muri din cauza unui infarct, comparativ cu cei care consumă o doză pe zi, arată un studiu de la Harvard. De asemenea, cei care evită aceste băuturi au un risc de dezvoltare a diabetului de tip 2 cu circa 26% mai mic, în raport cu cei care beau una sau două cutii de suc pe zi.

  Odată cu renunțarea la sucuri, dinții şi, prin urmare, zâmbetul tău, vor avea de câştigat. Consumate în exces, pot afecta dentiția la fel de nociv precum consumul de cocaină sau de metamfetamină. Acțiunea dezastruoasă pentru dentiție poate fi pusă pe seama nivelului ridicat al acidității băuturilor.

  Chiar şi obiceiurile alimentare se vor schimba în bine, după renunțarea la sucuri, iar mâncarea va deveni mult mai gustoasă. Asta pentru că sucurile afectează papilele gustative, în special receptorii cerebrali responsabili de detectarea gustului dulce. Drept urmare, pofta de dulce devine tot mai greu de satisfăcut. Sucurile dietetice, cu îndulcitori în loc de zahăr, sunt şi mai periculoase, deoarece aspartamul, de exemplu, este de 200 de ori mai dulce decât zahărul.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 06.12.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 06.12.2016 - solascriptura.ro - 2016. Evitarea băuturilor carbogazoase dulci reduce şi riscul de boli cardiovasculare, „cauza numărul unu a mortalității la nivel global”, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății. Cei care beau rar sucuri carbogazoase au un risc cu 20% mai mic de a face infarct sau a muri din cauza unui infarct, comparativ cu cei care consumă o doză pe zi, arată un studiu de la Harvard. De asemenea, cei care evită aceste băuturi au un risc de dezvoltare a diabetului de tip 2 cu circa 26% mai mic, în raport cu cei care beau una sau două cutii de suc pe zi.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...