Gândul de dimineață – 14.12.2016 – solascriptura.ro

   „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.” – Romani 12:21
  Într-un articol din ziar a fost descrisă o întâmplare în care un domn, pe nume John, îşi terminase de zugrăvit casa. Era cea mai frumoasă casă de pe stradă, având o faţadă cu o culoare deosebită. Câteva zile mai târziu, cineva a scris pe pereţi şi a desenat grafiti peste tot. Proprietarul casei s-a gândit mult care dintre vecini putea să-i facă aşa ceva. Cu siguranţă este o răzbunare sau o manifestare de ură rasială. Cuiva nu-i plăcea că el, un om de culoare, locuieşte în acea zonă.

  În acele momente, era plin de furie; iar după ceea ce i s-a întâmplat, avea tot dreptul! După câteva zile, a aflat că desenele au fost făcute de un băiat de 11 ani, al unui vecin. Acesta n-a avut nicio altă intenţie prin desenele sale, ci şi-a manifestat numai o zburdălnicie copilărească.

  Domnul John, în loc să declanşeze un întreg proces, a decis să-l cunoască mai bine pe acel copil şi să se împrietenească cu el. Nu ştia care avea să fie reacţia copilului, dar a hotărât să încerce să facă totul pentru a deveni prieteni. În loc să-l reclame la poliţie, domnul John l-a invitat pe acest copil în biroul său şi a început să-l înveţe să lucreze la computer.

  Poza care însoţea articolul din ziar, îl prezenta tocmai pe acest copil şezând la biroul proprietarului casei pe care o mâzgălise mai înainte. Reporterul l-a întrebat ce are de spus despre grafiti. Copilul şi-a plecat capul şi a spus în şoaptă: „Îmi pare rău de asta! Nu ştiu de ce am mâzgălit casa, dar acum domnul John este prietenul meu şi mă învaţă cum să folosesc computerul!”

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 14.12.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 14.12.2016 - solascriptura.ro - 2016. În acele momente, era plin de furie; iar după ceea ce i s-a întâmplat, avea tot dreptul! După câteva zile, a aflat că desenele au fost făcute de un băiat de 11 ani, al unui vecin. Acesta n-a avut nicio altă intenţie prin desenele sale, ci şi-a manifestat numai o zburdălnicie copilărească.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...