Articolul precedentDe la tristeţe la bucurie
  Articolul următorCum recunoaștem un profet

  Gândul de dimineață – 15.12.2016 – solascriptura.ro

   „Poate un etiopian să-şi schimbe pielea sau un pardos să-şi schimbe petele? Tot aşa, aţi putea voi să faceţi binele, voi, care sunteţi deprinşi să faceţi răul?” – Ieremia 13:23
  Cum supravieţuieşti într-un ţinut plin de prădători mai puternici, unde leii sau hienele îţi ucid puii, iar şacalii şi vulturii îţi fură hrana? Te mişti mereu. O tânără mamă, îl apucă cu grijă de după ceafă pe unul dintre puii ei de zece zile. Binti, al cărei nume înseamnă „fiică” în swahili, a învăţat deprinderile materne de la o învăţătoare fără seamăn – mama ei, Amani.

  Gheparzii preferă vânatul proaspăt şi trebuie să-şi prindă prada. Puii sunt buni observatori, urmărindu-şi mama când caută prada, îşi ascute unghiile sau pândeşte o potenţială cină.

  Când familia trebuie să mănânce, Amani urcă pe vârful unui muşuroi de termite din apropiere pentru a cerceta câmpia unduitoare. O gazelă Thomson s-a îndepărtat de turmă. Amani o fixează cu ochii ei de chihlimbar. Se ghemuieşte cu omoplaţii curbaţi şi urechile lăsate pe spate, încremenite. Câţiva paşi o aruncă în goană. Prinde viteză şi în câteva secunde atinge maximul. Pluteşte peste savană, adesea purtată de vânt, o simfonie de viteză şi graţie.

  Alergând aproape la fel de repede ca ghepardul, 90 km/h sau mai mult, gazela face viraje rapide, cu intenţia de a scăpa de Amani. Deşi este cel mai rapid animal din lume, ghepardul ajunge o asemenea pradă numai în circa jumătate din cazuri. Acesta e un caz fericit. Amani îi pune piedică gazelei prin întinderea unei labe. Cu un ultim muget, gazela se prăbuşeşte. Amani sare la gât, muşcătura ei sufocând trofeul.

  Pe parcursul următoarelor luni, puii cu ochi iscoditori vor încerca să imite comportamentul lui Amani – şi vor eşua lamentabil, în principal pentru că prada observă abordarea lor stângace. Astfel, mama îi face să exerseze mereu până vor învăţa să se descurce singuri.

  National Geographic

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 15.12.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 15.12.2016 - solascriptura.ro - 2016. Gheparzii preferă vânatul proaspăt şi trebuie să-şi prindă prada. Puii sunt buni observatori, urmărindu-şi mama când caută prada, îşi ascute unghiile sau pândeşte o potenţială cină.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...