Articolul precedentDe la moarte la viaţă
  Articolul următorUn Dumnezeu al imposibilului

  Gândul de dimineață – 18.12.2016 – solascriptura.ro

   „În Iope, era o uceniţă numită Tabita, nume care, în tălmăcire, se zice Dorca. Ea făcea o mulţime de fapte bune şi milostenii.” – Faptele Apostolilor 9:36
  La cei 94 de ani ai ei, americanca Judy Olson priveşte lumea din spatele unor lentile fixate pe rame groase de ochelari, ca orice bunicuță. Însă ceea ce o face specială pe Judy este că, prin aceşti ochelari, vede lumea cu o responsabilitate surprinzătoare pentru cineva de vârsta ei.

  Judy Olson s-a născut pe 14 decembrie 1921, în Minnesota, pe vremea când preşedinte al Statelor Unite era Warren G. Harding. Opt ani mai târziu, țara avea să treacă printr-unul dintre cele mai extreme declinuri economice pe care le cunoscuse până atunci şi, ca urmare a acestui declin, s-a catalizat o mişcare puternică de promovare a temperanței.

  Experiența propriei sărăcii a fost pentru Judy un reper, prin prisma căruia a avut toată viața o atenție deosebită față de cei nevoiaşi, iar credința ei că „eşti cu siguranță mai fericit atunci când faci ceva pentru alții decât atunci când stai degeaba” este mottoul care o însuflețeşte să îşi continue activitățile caritabile chiar şi la 94 de ani.

  În fiecare zi croieşte şi coase rochițe pentru fete orfane, pe care apoi le donează unei organizații creştin-adventiste: International Children’s Care (ICC). În zilele bune, reuşeşte să încheie cusăturile chiar şi la trei rochițe. Iar maşina ei de cusut, o Singer Featherweight din 1930 (pe care o are din 1951), a fost sursa a mii de rochii de diferite dimensiuni şi chiar a unor tricouri pentru băieței. Însă efortul lui Judy nu se rezumă doar la cusut. Ea îşi finanțează din propriul buzunar materialele (deşi spune că primeşte bucuroasă şi donații).

  Rochițele făcute de mâna ei sunt foarte apreciate, mai ales pentru că sunt făcute din bumbac, care este numai bun pentru zonele fierbinți şi umede din țările sărace în care sunt trimise. Ele ajung la copiii din Congo, India şi Guatemala.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 18.12.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...