Gândul de dimineață – 19.12.2016 – solascriptura.ro

   „A venit la El un lepros, care s-a aruncat în genunchi înaintea Lui, Îl ruga şi-I zicea: «Dacă vrei, poţi să mă curăţeşti.» Lui Isus I s-a făcut milă de el, a întins mâna, S-a atins de el şi i-a zis: «Da, voiesc, fii curăţit!»” – Marcu 1:40,41
  În cartea sa autobiografică „Comoara din vasul de lut”, arhiepiscopul Fulton Sheen descrie o vizită pe care a făcut-o la o leprozerie din Buluba, Africa. El a mers să-i viziteze pe cei care sufereau din cauza acestei boli cumplite şi să ofere tuturor celor 500 de bolnavi câte o cruciuliţă de argint.

  Prima persoană pe care a întâlnit-o era un bărbat care purta pe trupul său urme adânci ale ravagiilor acestei boli nemiloase. Faţă îi era schimonosită, iar palmele şi degetele mâinilor erau pline de răni. Pentru a primi acea cruciuliţă, omul a întins o mână. Sheen a ţinut crucifixul deasupra mâinii bolnavului şi apoi i-a dat drumul, cu intenţia ca acesta să o prindă, fără ca el să atingă în vreun fel mâna plină de răni… dar cruciuliţa a căzut pe podea.

  În acel moment, Sheen şi-a dat seama că gestul său nu era în conformitate cu Evanghelia pe care tocmai o predicase. Mustrat de acest gând al ipocriziei, arhiepiscopul s-a plecat, a luat cruciuliţa şi a pus-o în palma omului bolnav. Apoi, în acelaşi fel, a înmânat câte o cruciuliţă tuturor celorlalţi suferinzi.

  Prin gestul său, el le-a dovedit că-i iubeşte şi este gata să se identifice chiar cu cei pe care nimeni nu voia să-i atingă.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 19.12.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 19.12.2016 - solascriptura.ro - 2016. Prima persoană pe care a întâlnit-o era un bărbat care purta pe trupul său urme adânci ale ravagiilor acestei boli nemiloase. Faţă îi era schimonosită, iar palmele şi degetele mâinilor erau pline de răni. Pentru a primi acea cruciuliţă, omul a întins o mână. Sheen a ţinut crucifixul deasupra mâinii bolnavului şi apoi i-a dat drumul, cu intenţia ca acesta să o prindă, fără ca el să atingă în vreun fel mâna plină de răni... dar cruciuliţa a căzut pe podea.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...