Gândul de dimineață – 19.12.2016 – solascriptura.ro

   „A venit la El un lepros, care s-a aruncat în genunchi înaintea Lui, Îl ruga şi-I zicea: «Dacă vrei, poţi să mă curăţeşti.» Lui Isus I s-a făcut milă de el, a întins mâna, S-a atins de el şi i-a zis: «Da, voiesc, fii curăţit!»” – Marcu 1:40,41
  În cartea sa autobiografică „Comoara din vasul de lut”, arhiepiscopul Fulton Sheen descrie o vizită pe care a făcut-o la o leprozerie din Buluba, Africa. El a mers să-i viziteze pe cei care sufereau din cauza acestei boli cumplite şi să ofere tuturor celor 500 de bolnavi câte o cruciuliţă de argint.

  Prima persoană pe care a întâlnit-o era un bărbat care purta pe trupul său urme adânci ale ravagiilor acestei boli nemiloase. Faţă îi era schimonosită, iar palmele şi degetele mâinilor erau pline de răni. Pentru a primi acea cruciuliţă, omul a întins o mână. Sheen a ţinut crucifixul deasupra mâinii bolnavului şi apoi i-a dat drumul, cu intenţia ca acesta să o prindă, fără ca el să atingă în vreun fel mâna plină de răni… dar cruciuliţa a căzut pe podea.

  În acel moment, Sheen şi-a dat seama că gestul său nu era în conformitate cu Evanghelia pe care tocmai o predicase. Mustrat de acest gând al ipocriziei, arhiepiscopul s-a plecat, a luat cruciuliţa şi a pus-o în palma omului bolnav. Apoi, în acelaşi fel, a înmânat câte o cruciuliţă tuturor celorlalţi suferinzi.

  Prin gestul său, el le-a dovedit că-i iubeşte şi este gata să se identifice chiar cu cei pe care nimeni nu voia să-i atingă.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 19.12.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 19.12.2016 - solascriptura.ro - 2016. Prima persoană pe care a întâlnit-o era un bărbat care purta pe trupul său urme adânci ale ravagiilor acestei boli nemiloase. Faţă îi era schimonosită, iar palmele şi degetele mâinilor erau pline de răni. Pentru a primi acea cruciuliţă, omul a întins o mână. Sheen a ţinut crucifixul deasupra mâinii bolnavului şi apoi i-a dat drumul, cu intenţia ca acesta să o prindă, fără ca el să atingă în vreun fel mâna plină de răni... dar cruciuliţa a căzut pe podea.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...