Articolul precedentPe urmele paşilor lui Isus
  Articolul următorColega de serviciu

  Gândul de dimineață – 23.12.2016 – solascriptura.ro

   „Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu. El nu-şi ia vorba înapoi dacă face un jurământ în paguba lui.” – Psalmi 15:1,2,4
  Justo Gallego s-a născut într-o familie de credincioşi catolici, în care iubirea mamei lui pentru Dumnezeu era un stâlp de susținere. A muncit ca fermier înainte să se călugărească în ordinul trapist, însă, spre dezamăgirea lui, sănătatea nu i-a permis să facă față stilului de viață monahal, aşa că a trebuit să renunțe. Bolnav de tuberculoză, Gallego a părăsit mănăstirea cu unica rugăciune să nu îşi părăsească, odată cu vocația, şi viața. Era în 1961 când I-a promis lui Dumnezeu că, dacă îl ajută să se vindece, Îi va construi o casă. Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea, aşa că, în 1963, Gallego s-a apucat de construit.

  A folosit un teren aflat în proprietatea familiei, la periferia Madridului, şi, atunci când s-a apucat, toți îl considerau nebun şi incapabil să ducă la bun sfârşit un astfel de proiect. Omul n-avea studii de arhitectură, n-avea nici măcar un aviz pentru construcție şi nici susținerea Bisericii Catolice, în demersul lui. A început să construiască având doar planul lui în minte şi desenându-l direct pe teren.

  Anii au trecut şi proiectul lui Gallego a atras tot soiul de asistenți voluntari. Unii, mişcați de povestea lui, asemănătoare pe undeva cu cea a Sfântului Francisc, au donat chiar bani, însă cele mai multe cheltuieli, mărturisea Gallego, le-a achitat din propriul lui buzunar. Și-a vândut şi casa pentru a putea acoperi cheltuielile pentru edificiu şi, pentru a eficientiza cât mai mult banii, a folosit predominant materiale reciclate. În 2006, un arhitect s-a oferit să îl ajute, pro bono, cu planurile pentru clădire şi cu legalizarea construcției. La 90 de ani, Gallego spune că este convins că nu va termina catedrala în timpul vieții lui, însă este cu inima împăcată, ştiind că lasă lucrarea „în mâinile lui Dumnezeu”.

   

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 23.12.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...