Articolul precedentVictoria în căutarea păcii
  Articolul următorPlanuri „răsturnate”

  Gândul de dimineață – 24.12.2016 – solascriptura.ro

  „Cine are milă de sărac împrumută pe Domnul, şi El îi va răsplăti binefacerea.” – Proverbe 19:17
  Yogi Omar nu prea mai avea bani atunci când un cerşetor l-a oprit pentru a-i cere mărunţiş; aşa că l-a refuzat şi a plecat mai departe. Însă, după câţiva paşi, ceva l-a convins să se întoarcă şi să-i ofere nevoiaşului o masă caldă şi câteva haine pe care le avea acasă şi nu le mai folosea.

  Omar a fost surprins când bărbatul care cerşea l-a refuzat… în schimb, acesta s-a oferit să-l ajute pe Omar. „Cerşetorul” s-a dovedit a fi un om bogat care participa într-un proiect personal, de genul „acte de bunătate făcute la întâmplare”: în fiecare noapte din săptămâna dinainte de Crăciun, timp de trei ore, bărbatul se îmbrăca în haine ponosite şi cerşea la colţul unei străzi. „Mi-a spus că face acest lucru în fiecare an împreună cu familia sa,” povesteşte Omar, „pentru că vor să vadă cine are un suflet bun şi ar da o mână de ajutor unor oameni mai puţin norocoşi. Mi s-a părut o nebunie.”

  La rândul său, Omar i-a mărturisit că, iniţial, nu se oprise pentru că tocmai dăduse o grămadă de bani pe bilete până în Guangzhou, China, pentru a-şi vizita tatăl aflat pe patul de moarte. „Cerşetorul” l-a întrebat apoi cât plăteşte chirie. După ce Omar i-a răspuns, omul a scos din buzunar un teanc mare de bani şi i-a înmânat cei 469 de dolari necesari pentru a achita o lună de chirie.

  Bărbatul deghizat în cerşetor a refuzat să-i spună lui Omar numele său adevărat, însă l-a rugat să continue să fie generos cu cei loviţi de soartă şi să nu se schimbe.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 24.12.2016 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 24.12.2016 - solascriptura.ro - 2016. Omar a fost surprins când bărbatul care cerşea l-a refuzat... în schimb, acesta s-a oferit să-l ajute pe Omar. „Cerşetorul” s-a dovedit a fi un om bogat care participa într-un proiect personal, de genul „acte de bunătate făcute la întâmplare”: în fiecare noapte din săptămâna dinainte de Crăciun, timp de trei ore, bărbatul se îmbrăca în haine ponosite şi cerşea la colţul unei străzi. „Mi-a spus că face acest lucru în fiecare an împreună cu familia sa,” povesteşte Omar, „pentru că vor să vadă cine are un suflet bun şi ar da o mână de ajutor unor oameni mai puţin norocoşi. Mi s-a părut o nebunie.”
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...