Articolul precedentÎndrumat de Domnul
  Articolul următorScăpați de puterea răului

  Gândul de dimineață – 25.12.2016 – solascriptura.ro

  „Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept.” – Proverbe 20:1
  Alcoolul a fost pus în legătură directă cu şapte forme de cancer; chiar şi persoanele care consumă o cantitate scăzută, până la moderată de alcool prezintă acest risc, conform unui nou studiu realizat de cercetători din Noua Zeelandă.

  O analiză a probelor medicale a evidențiat posibile legături de cauzalitate între consumul de alcool şi cancerul declanşat în şapte zone din organism: orofaringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect şi sâni. Studiul nu s-a limitat doar la a face observații, ci a reînnoit apelurile adresate consumatorilor de alcool să renunțe pe o perioadă mai îndelungată la consum.

  Studiul, publicat în revista ştiințifică Addiction, ajunge la concluzia că există mai mult decât o simplă legătură sau asociere statistică între alcool şi cancer şi că sunt suficiente dovezi credibile pentru a spune cu certitudine că băutura este o cauză directă a bolii. „Un risc considerabil este înregistrat şi de către consumatorii de alcool cu un nivel scăzut, până la moderat al consumului, datorită distribuției consumului de băuturi alcoolice în populație”, a declarat profesorul Jennie Connor, cercetător la Universitatea din Otago, din sud-vestul Noii Zeelande.

  Practic, orice doză de alcool ingerată vine la pachet cu riscul de a face cancer, iar cu cât creşte doza sau frecvența, cu atât creşte şi riscul. Pe de altă parte, au existat şi dovezi care arată că, în timp, riscul pentru cei care renunță de tot la alcool poate să scadă până la nivelul celor care nu au consumat niciodată.

  Semnele Timpului 

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 25.12.2016 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Gândul de dimineață – 02.01.2017 – solascriptura.ro

   „Boul îşi cunoaşte stăpânul şi măgarul cunoaşte ieslea stăpânului său, dar Israel nu Mă cunoaşte,...

  O călătorie de neuitat

  În urmă cu 16 ani erai un student evanghelist şi ai venit la mine, iar eu am cumpărat Tragedia Veacurilor şi Viaţa lui Iisus. Acele cărţi m-au condus la Isus şi la adevărurile din Biblie. Acum, împreună cu copiii şi nepoţii mei, suntem membri ai Bisericii Adventiste. Am călătorit de departe să vin astăzi aici şi să vă spun povestea mea. Vă mulţumesc din inimă!

  Succesul este al tuturor

  Indiferent de situaţiile şi provocările prin care ne trece viaţa, ochii noştri să fie aţintiţi spre Dumnezeu. Pentru anul care vă stă în faţă, vă propun să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a deveni oameni de succes, la fel ca Avram Hershka, care nu s-a dat bătut, ci a dat tot ce a avut mai bun până a ajuns un om renumit în întreaga lume.

  Noi perspective

  Cu paşi şovăielnici, încerc să trec peste pragul anului, luându-mi cu mine în imaginaţie familia, pe cei apropiaţi sufletului meu, cei care m-au ajutat şi s-au rugat pentru mine... Pe lângă ei, îmi iau toiagul lui Dumnezeu - experienţele personale pe care le-am făcut cu El, ce mă încurajează.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...