Gândul de dimineață – 09.01.2017 – solascriptura.ro

   „Nu judecaÅ£i după înfăţiÅŸare, ci judecaÅ£i după dreptate.â€� – Ioan 7:24
  Anul trecut, două tinere musulmane au fost ameninţate, smucite, îmbrâncite şi lovite în plină stradă, în centrul Bucureştiului, de un grup de tineri din care făceau parte şi fete. Îmbrăcămintea le-a trădat religia şi a stârnit furia găştii bucureştene, care s-a repezit asupra tinerelor, fără să se sfiască chiar să le smulgă vălurile de pe cap.

  Incidentul descris, în cuvinte chiar prea demne, de asociaţia „Surorile musulmane� ar trebui să ne oripileze şi ne acutizeze vigilenţa faţă de nedreptăţile care se petrec chiar lângă noi, pe stradă, cu atât mai mult cu cât să iei vălul purtat de o femeie musulmană în public e aproape ca şi cum ai dezbrăca de fustă o femeie creştină. Femeia aceea îşi acoperă părul pentru că, în cultura ei, asta înseamnă să fii o femeie decentă. De când a devenit decenţa ceva detestabil?

  Ignoranţa face ca, deşi nu se află sub ameninţarea directă a terorismului, România să se supună, de bunăvoie, terorismului propriei inculturi. Ce au câştigat tinerii agresori? Oare sunt satisfăcuţi ca şi când ar fi făcut dreptate cuiva, lovind ca nişte animale două fete care nu le-au făcut nimic? Sau se simt mândri de ei că acum presa naţională vorbeşte despre cât de primitivi am devenit?

  Asociaţia deplânge faptul că, prin felul în care a raportat incidentele teroriste, mass-media nu a ajutat societatea românească să distingă între musulmani şi terorişti. De la liderii politici aşteptăm, se pare, degeaba acest lucru, iar liderii religioşi n-ar strica să transmită mesaje mai puţin glaciale, dacă vor într-adevăr să facă un bine.

  Ocazii pentru asumarea unei poziţii educative vor mai fi, cu siguranţă. Pentru că, dacă un lucru nu se va schimba prea curând, acela este incidenţa atentatelor teroriste. Însă dacă un lucru trebuie să nu se schimbe, acela este atitudinea noastră sub presiunea fricii.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 09.01.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 09.01.2017 - solascriptura.ro - 2017. Incidentul descris, în cuvinte chiar prea demne, de asociaţia „Surorile musulmane� ar trebui să ne oripileze şi ne acutizeze vigilenţa faţă de nedreptăţile care se petrec chiar lângă noi, pe stradă, cu atât mai mult cu cât să iei vălul purtat de o femeie musulmană în public e aproape ca şi cum ai dezbrăca de fustă o femeie creştină. Femeia aceea îşi acoperă părul pentru că, în cultura ei, asta înseamnă să fii o femeie decentă. De când a devenit decenţa ceva detestabil?
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...