Gândul de dimineață – 12.01.2017 – solascriptura.ro

   „Păziţi-vă de oameni, căci vă vor da în judecata soboarelor şi vă vor bate în sinagogile lor.”  – Matei 10:17
  În religia catolică, papa este considerat succesorul Sfântului Petru, conducătorul Apostolilor şi, drept urmare, lider suprem al Bisericii Catolice.

  În anul 1623, Urban al VIII-lea a fost ales papă, succedându-i lui Grigore al XV-lea. Numele lui real era Maffeo Barberini şi provenea dintr-o familie aristocratică bogată din Florenţa. El se cunoscuse cu Galileo Galilei în 1611, pe când era cardinal, iar Galileo era în relaţii apropiate cu Marele Duce al Toscanei, Cosimo al II-lea. Barberini credea cu tărie în filozofia lui Aristotel, dar, în acelaşi timp, nu putea să nu fie fascinat de teoriile lui Galileo şi de elocvenţa cu care le promova. Admiraţia pe care o nutrea cardinalul Barberini faţă de Galileo a fost exprimată într-un poem, în care elogia talentul retoric al savantului.

  Deşi era un catolic devotat, Barberini nu era bigot sau cu prejudecăţi. Era foarte interesat de astronomie şi de matematică, având vaste cunoştinţe din amândouă. N-a durat mult până ce el şi Galileo au fost uniţi de sentimentul prieteniei şi respectului reciproc.

  Însă, la momentul alegerii noului papă, întreaga Europă era prinsă într-un război care a lăsat o cicatrice adâncă în istoria continentului: Războiul de Treizeci de Ani (1618-1648). Fuseseră o serie de războaie declanşate din diferite motive, principalul fiind lupta pentru supremaţie şi influenţă, purtată între regimul catolic şi noul regim emergent al protestantismului. Cea mai mare parte a luptelor se purtau în Germania. Papei Urban al VIII-lea îi era teamă în special de familia Habsburg din Spania catolică; de aceea, el a ales să facă o alianţă cu Franţa. Familia Habsburg, ca răspuns la această alianţă, l-a criticat aspru pe papă, acuzându-l chiar că era un apărător al teoriei copernicane. În lumina acestor acuzaţii, Urban al VIII-lea nu a avut de ales decât să dea verdictul de erezie în cazul lul Galileo.

  100 de personalităţi. Oameni care au schimbat destinul lumii 

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 12.01.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 12.01.2017 - solascriptura.ro - 2017. În anul 1623, Urban al VIII-lea a fost ales papă, succedându-i lui Grigore al XV-lea. Numele lui real era Maffeo Barberini şi provenea dintr-o familie aristocratică bogată din Florenţa. El se cunoscuse cu Galileo Galilei în 1611, pe când era cardinal, iar Galileo era în relaţii apropiate cu Marele Duce al Toscanei, Cosimo al II-lea. Barberini credea cu tărie în filozofia lui Aristotel, dar, în acelaşi timp, nu putea să nu fie fascinat de teoriile lui Galileo şi de elocvenţa cu care le promova. Admiraţia pe care o nutrea cardinalul Barberini faţă de Galileo a fost exprimată într-un poem, în care elogia talentul retoric al savantului.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...