Gândul de dimineață – 14.01.2017 – solascriptura.ro

   „Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină.” – Isaia 40:30
  Mult timp, accidentul vascular cerebral a fost asociat cu înaintarea în vârstă. Acum lucrurile s-au mai „limpezit”, medicii atribuind creşterii preponderenţei în rândul tinerilor a aceloraşi factori de risc care le cauzează probleme pacienţilor mai în vârstă. Obezitatea, diabetul, hipertensiunea arterială sunt principalii inamici ai sănătăţii care contribuie la declanşarea bolilor de inimă şi reprezintă un risc crescut de atac cerebral.

  Aceasta nu exclude riscul ca accidentul vascular cerebral să fie generat de afecţiuni rare, cum ar fi malformaţiile cardiace congenitale sau leziuni ale arterelor de la nivelul gâtului, care, la rândul lor, pot fi provocate de traumatisme minore. Acestea din urmă sunt însă excepţiile, nu regula. „Când oamenii se gândesc la accidentul vascular cerebral îl asociază cu bunicul care fumează şi are hipertensiune arterială”, spune neurologul Lee Schwamm. „Dar aceasta nu înseamnă că, dacă eşti tânăr, nu poţi avea un accident vascular cerebral.”

  „Până la 80% dintre accidentele vasculare cerebrale pot fi prevenite prin anticiparea factorilor de risc printr-o alimentaţie corectă, mişcare fizică şi evitarea fumatului şi alcoolului”, concluzionează cercetătorii.

  Stilul de viaţă este antidotul ideal şi soluţia de prevenire a acestui gen de derapaje cu consecinţe imprevizibile. Sănătatea nu poate fi resetată fără eforturi sau riscuri consistente. Greşelile costă, şi uneori sunt iremediabile. Noile cercetări constituie o nouă demonstraţie că joaca cu sănătatea nu este chiar o joacă. Bătrâni sau tineri, cu toţii suntem victimele propriilor strategii de viaţă.

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 14.01.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 14.01.2017 - solascriptura.ro - 2017. Aceasta nu exclude riscul ca accidentul vascular cerebral să fie generat de afecţiuni rare, cum ar fi malformaţiile cardiace congenitale sau leziuni ale arterelor de la nivelul gâtului, care, la rândul lor, pot fi provocate de traumatisme minore. Acestea din urmă sunt însă excepţiile, nu regula. „Când oamenii se gândesc la accidentul vascular cerebral îl asociază cu bunicul care fumează şi are hipertensiune arterială”, spune neurologul Lee Schwamm. „Dar aceasta nu înseamnă că, dacă eşti tânăr, nu poţi avea un accident vascular cerebral.”
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...