Articolul precedentJoseph Bates invadează Sudul
  Articolul următorMemoria numelor

  Gândul de dimineață – 21.01.2017 – solascriptura.ro

  „El a lăsat o aducere-aminte a minunilor Lui, Domnul este îndurător şi milostiv.” – Psalmi 111:4

  Sunt locuri care rămân în suflet alături de oameni şi amintiri dragi. Și de fiecare dată când te întorci la ele, este imposibil să nu retrăieşti măcar o parte din momentele care te-au convins să le păstrezi în inima ta.

  Întinsă în iarba din mijlocul curţii, privind cum se joacă lumina cu colbul, mi-am adus aminte de uimirea cu care am aflat că universul vacanţelor mele de vară fusese cândva nimic. Mă fascina gândul că bunicii mei transformaseră o bucată de deal gol şi un cer albastru într-un cămin şi îmi imaginam claca cu toate familiile tinere din sat care au pus temelia casei. Prin poveştile spuse de bunici, prin fotografiile agăţate în casă şi prin imaginea familiei regale de deasupra patului meu din tindă m-am strecurat de nenumărate ori în tinereţea lor, într-o lume în care nimic nu era fără Dumnezeu.

  Mi-am imaginat-o pe mama crescând acolo şi pe unchiul meu aplecat să planteze un copac chiar înainte de a pleca spre un alt colţ de ţară. Privind la nucul care umbreşte de 50 de ani poarta, am ştiut că, deşi nu s-a mai întors niciodată să locuiască în casa copilăriei, împreună cu rădăcinile, unchiul şi-a îngropat în siguranţă o parte din inimă.

  Între crengile celuilalt nuc bătrân care priveşte curtea mi-am ascuns şi eu copilăria, legată cu sforile scrânciobului reparat de nenumărate ori. Astăzi, ceea ce au construit bunicii mei se transformă încet în prea puţin din ce a fost odată. Din fericire, nimic nu poate să şteargă amintirile pe care le-am adunat acolo.

  Andreea Irimia

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 21.01.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 21.01.2017 - solascriptura.ro - 2017. „El a lăsat o aducere-aminte a minunilor Lui, Domnul este îndurător şi milostiv.” - Psalmi 111:4
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...