Articolul precedentJoseph Bates invadează Sudul
  Articolul următorMemoria numelor

  Gândul de dimineață – 21.01.2017 – solascriptura.ro

  „El a lăsat o aducere-aminte a minunilor Lui, Domnul este îndurător şi milostiv.” – Psalmi 111:4

  Sunt locuri care rămân în suflet alături de oameni şi amintiri dragi. Și de fiecare dată când te întorci la ele, este imposibil să nu retrăieşti măcar o parte din momentele care te-au convins să le păstrezi în inima ta.

  Întinsă în iarba din mijlocul curţii, privind cum se joacă lumina cu colbul, mi-am adus aminte de uimirea cu care am aflat că universul vacanţelor mele de vară fusese cândva nimic. Mă fascina gândul că bunicii mei transformaseră o bucată de deal gol şi un cer albastru într-un cămin şi îmi imaginam claca cu toate familiile tinere din sat care au pus temelia casei. Prin poveştile spuse de bunici, prin fotografiile agăţate în casă şi prin imaginea familiei regale de deasupra patului meu din tindă m-am strecurat de nenumărate ori în tinereţea lor, într-o lume în care nimic nu era fără Dumnezeu.

  Mi-am imaginat-o pe mama crescând acolo şi pe unchiul meu aplecat să planteze un copac chiar înainte de a pleca spre un alt colţ de ţară. Privind la nucul care umbreşte de 50 de ani poarta, am ştiut că, deşi nu s-a mai întors niciodată să locuiască în casa copilăriei, împreună cu rădăcinile, unchiul şi-a îngropat în siguranţă o parte din inimă.

  Între crengile celuilalt nuc bătrân care priveşte curtea mi-am ascuns şi eu copilăria, legată cu sforile scrânciobului reparat de nenumărate ori. Astăzi, ceea ce au construit bunicii mei se transformă încet în prea puţin din ce a fost odată. Din fericire, nimic nu poate să şteargă amintirile pe care le-am adunat acolo.

  Andreea Irimia

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 21.01.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 21.01.2017 - solascriptura.ro - 2017. „El a lăsat o aducere-aminte a minunilor Lui, Domnul este îndurător şi milostiv.” - Psalmi 111:4
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...