Articolul precedentAnul în care vine sfârşitul lumii
  Articolul următorPe un drum greşit

  Gândul de dimineață – 24.01.2017 – solascriptura.ro

   „Au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.” – Romani 1:25
  Spre deosebire de câinii-lup primitivi, mai puternici şi mai mari, ale căror calităţi de vânători l-au ajutat pe om să vâneze, pisica, fiind mai firavă, nu a intrat în graţiile omului decât cu cinci milenii în urmă, în Egipt. În timp ce câinii au devenit rapid cei mai buni prieteni ai omului, pisicile au început să fie venerate ca zeităţi.

  Pisica era atât de apreciată de vechii egipteni, încât existau legi ce o protejau pentru a nu fi rănită sau ucisă. Moartea unei pisici era jelită de întreaga familie, iar cadavrele pisicilor erau îmbălsămate într-un mod rafinat, învelite în cele mai fine ţesături şi aşezate în coşciuge confecţionate din materiale preţioase.

  Pisicile s-au răspândit cu repeziciune de-a lungul secolelor. Textele sancrite de acum mai bine de două milenii se referă la rolul jucat de pisici în societatea indiană. În China, în jurul anului 500 î.Hr., Confucius avea o pisică favorită. Prin anul 600 d.Hr., profetul Mahomed ţinea predici având în braţe o pisică, iar în aproximativ aceeaşi perioadă japonezii au început să adăpostească pisici în pagodele lor, pentru a proteja manuscrisele sacre.

  În perioada Evului Mediu, pisica şi-a pierdut toate prerogativele, după ce fanaticii religioşi au început să o asocieze cu vrăjitoarele şi cu magia neagră. Multe societăţi au încercat s-o extermine, deoarece se spunea că vrăjitoarele se pot deghiza în pisici, astfel toate pisicile devenind suspecte. Cele mai afectate de această soartă infamă au fost pisicile negre, care erau considerate mesageri ai diavolului.

  Până la urmă, vânătoarea de vrăjitoare a încetat. Pisicile negre prevesteau în continuare ghinion, însă numai pentru cei superstiţioşi. În final, pisica şi-a reluat locul în braţele stăpânului său, care a primit-o cu afecţiune protectoare.

  Cartea începuturilor – Charles Panati

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 24.01.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 24.01.2017 - solascriptura.ro - 2017. Pisica era atât de apreciată de vechii egipteni, încât existau legi ce o protejau pentru a nu fi rănită sau ucisă. Moartea unei pisici era jelită de întreaga familie, iar cadavrele pisicilor erau îmbălsămate într-un mod rafinat, învelite în cele mai fine ţesături şi aşezate în coşciuge confecţionate din materiale preţioase.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...