Gândul de dimineață – 31.01.2017 – solascriptura.ro

  „Ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta.” – Deuteronom 30:19
  Libertatea este vitală nu doar pentru indivizi, ci şi pentru societăţi. Cu toate acestea, deşi „este axiomatic faptul că e bine să ai de ales, să ai multe din care să alegi nu e neapărat mai bine.” Acesta este faimosul paradox al alegerii, propus de psihologul american Barry Schwartz: alegerea este bună, dar mai multe alegeri produc nefericire. Acesta şi-a testat teza prin câteva studii pe subiecţi americani şi a observat astfel că pe măsură ce numărul alegerilor pe care le avem de făcut creşte, încep să se vadă din ce în ce mai mult şi aspectele negative ale multitudinii de opţiuni. Ba, mai mult chiar, atunci când opţiunile pe care le avem în viaţă devin excesive, libertatea poate ajunge nici mai mult, nici mai puţin decât o tiranie autoimpusă.

  Astăzi, oamenii se consideră mai norocoşi şi mai fericiţi decât generaţiile anterioare, totuşi incidenţa depresiei clinice şi a tentativelor de suicid a crescut dramatic în această perioadă. Altfel spus, deşi avem acces la confortul şi la tehnologia la care nici măcar regii nu aveau acces în urmă cu un secol, suntem totuşi în mod obiectiv mai nefericiţi. Unii poate vor spune că depresia abia ce a început să fie acceptată ca boală în zilele noastre, ceea ce îi explică incidenţa presupus mai ridicată, însă suicidul a fost considerat dintotdeauna suicid şi are şi în zilele noastre acelaşi stigmat negativ pe care îl purta şi în trecut. Dar dacă o explicaţie, măcar parţială, pentru această situaţie este aceea că ne-am îngreunat singuri vieţile, împovărându-le cu alegeri?

  Alegerile ne consumă resurse psihice, ne obosesc. Și, cu cât sunt mai multe, cu atât obosim mai mult. Unii oameni par să aibă o înclinaţie naturală spre a obosi psihic prin alegeri mai mult sau mai puţin utile. Ei sunt cei care din orice situaţie vor să extragă maximul pe care îl pot obţine.

  Semnele Timpului 

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 31.01.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 31.01.2017 - solascriptura.ro - 2017. Astăzi, oamenii se consideră mai norocoşi şi mai fericiţi decât generaţiile anterioare, totuşi incidenţa depresiei clinice şi a tentativelor de suicid a crescut dramatic în această perioadă. Altfel spus, deşi avem acces la confortul şi la tehnologia la care nici măcar regii nu aveau acces în urmă cu un secol, suntem totuşi în mod obiectiv mai nefericiţi. Unii poate vor spune că depresia abia ce a început să fie acceptată ca boală în zilele noastre, ceea ce îi explică incidenţa presupus mai ridicată, însă suicidul a fost considerat dintotdeauna suicid şi are şi în zilele noastre acelaşi stigmat negativ pe care îl purta şi în trecut. Dar dacă o explicaţie, măcar parţială, pentru această situaţie este aceea că ne-am îngreunat singuri vieţile, împovărându-le cu alegeri?
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...