Articolul precedentGăsind pacea minții
  Articolul următorCare este talentul tău?

  Gândul de dimineață – 03.02.2017 – solascriptura.ro

   „Lângă râul acesta, pe malurile lui, de amândouă părţile, vor creşte tot felul de pomi roditori. Roadele lor vor sluji ca hrană şi frunzele lor, ca leac.” – Ezechiel 47:12
  Oamenii au descoperit relativ recent că pentru fiecare boală există un remediu în natură. Multe dintre medicamentele de sinteză de astăzi sunt rezultatul cercetărilor realizate asupra efectelor unor plante sau extracte din plante pe oameni, multe dintre ele provenind din medicina tradiţională, ce se practică de mii de ani.

  Cercetătorii au descoperit că indigenii mestecau frunzele unei plante numită Taberanthe iloga, care le alunga somnul şi oboseala în lungile nopţi de vânătoare. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că planta amintită cuprinde un stimulator al sistemului nervos central, dar şi al rezistenţei fizice, ce induce în organism o stare prelungită de veghe calmă.

  Lumea medicală a fost uimită de efectele unui medicament vegetal folosit în vechea terapie mayaşă. Se cunoşteau proprietăţile unui praf obţinut din coaja unui copac numit de localnici „tepescohuite” („arborele pielii”), care are incredibila proprietate de a vindeca arsuri grave într-un timp foarte scurt şi fără a lăsa nicio urmă.

  Și chinezii au obţinut rezultate incredibile împotriva malariei după ce au studiat efectele unui medicament tradiţional antimalaric, la baza căruia stă peliniţa (Artemisia annua). Extractul eteric al acestei plante distruge atât parazitul care produce malaria la şoareci, cât şi pe cel care produce boala la maimuţe.

  Din scoarţa plantei indigene Cephalotaxus hainanensis au fost izolaţi 18 alcaloizi, din care 4 au demonstrat diferite grade de acţiune împotriva tumorilor experimentale, transplantate la animale. În urma experienţelor clinice, s-a constatat că 24 de bolnavi de leucemie s-au vindecat complet din 72 de cazuri, iar 38 de bolnavi au arătat remisiuni parţiale ale bolii.

  Adevărul 

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 03.02.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 03.02.2017 - solascriptura.ro - 2017. Cercetătorii au descoperit că indigenii mestecau frunzele unei plante numită Taberanthe iloga, care le alunga somnul şi oboseala în lungile nopţi de vânătoare. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că planta amintită cuprinde un stimulator al sistemului nervos central, dar şi al rezistenţei fizice, ce induce în organism o stare prelungită de veghe calmă.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...