Gândul de dimineață – 04.02.2017 – solascriptura.ro

     „Cum am putut eu să urăsc certarea şi cum a dispreţuit inima mea mustrarea? Cum am putut să n-ascult glasul învăţătorilor mei şi să nu iau aminte la cei ce mă învăţau? Cât pe ce să mă nenorocesc de tot în mijlocul poporului şi adunării!” – Proverbe 5:12-14
    M-am amuzat mult când am auzit despre felul în care un profesor a încercat să-i disciplineze pe elevii care nu erau atenţi la ore. Cei care creau probleme în timpul cursurilor, erau opriţi după ore şi li se cerea ca timp de 30 de minute să meargă la clubul de disciplinare „Frank Sinatra”.

    Acest club era un loc unde se difuzau numai melodiile lui Frank Sinatra. Ajunşi aici, elevii trebuiau să se aşeze la distanţă unul de celălalt şi timp de 30 de minute nu aveau voie să vorbeasca între ei sau să glumească. În tot acest timp trebuiau să asculte aceeaşi melodie a lui Frank, repetată mereu şi mereu.

    „Este pedeapsa cea mai de nesuportat!”, a spus unul dintre elevi. „Au găsit ceea ce cu adevărat nu ne place”, a mărturisit un altul. Profesorul deseori i-a încurajat pe elevi să cânte împreună cu Sinatra, dar niciunul nu a făcut-o!

    Este important pentru fiecare dintre noi să învăţăm că deciziile noastre sunt urmate de consecinţe. Acestea se plătesc imediat sau mai târziu în viaţă. Părinţii care-i pedepsesc pe copii atunci când aceştia greşesc, au în vedere principiul: „În viaţă culegi ceea ce semeni!”

    Cineva a prezentat acest principiu într-un alt mod. Sunt două dureri majore în viață: „durerea disciplinării” şi „durerea regretului”.

    Toţi cei care acceptă „durerea disciplinării” vor fi scutiţi mai târziu de „durerea regretului”, care este cu mult mai amară.

    articol preluat de pe Gândul de dimineață – 04.02.2017 – solascriptura.ro

    Gândul de dimineață - 04.02.2017 - solascriptura.ro - 2017. Acest club era un loc unde se difuzau numai melodiile lui Frank Sinatra. Ajunşi aici, elevii trebuiau să se aşeze la distanţă unul de celălalt şi timp de 30 de minute nu aveau voie să vorbeasca între ei sau să glumească. În tot acest timp trebuiau să asculte aceeaşi melodie a lui Frank, repetată mereu şi mereu.
    Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
    Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

    Din aceeași categorie

    Promisiuni – promisiuni

    Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

    În mâinile Tatălui

    „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

    Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

    Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

    Isus, cel mai bun prieten al tău

    Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

    Publicate astăzi

    Primul pas al tău

    Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

    Pietricica din pantof

    Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

    Titluri de nobleţe

    Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

    Mulțumesc, Tată!

    Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

    Önhitt, gondtalan késlekedés

    „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...