Gândul de dimineață – 06.02.2017 – solascriptura.ro

   „Doamne, prin îndurarea Ta se bucură omul de viaţă, prin ea mai am şi eu suflare, căci Tu mă faci sănătos şi îmi dai iarăşi viaţa.” – Isaia 38:16
  Înainte ca Rick Hoyt să vină pe lume, pe 10 ianuarie 1962, nimic nu prevestea ce avea să urmeze. Sarcina lui Judy fusese una normală, dar la naştere cordonul ombilical l-a strangulat şi i-a lăsat creierul fără oxigen. Din cauza acestui fapt, Rick s-a născut cu paralizie cerebrală. În cuvintele medicilor, era doar „o legumă”, incapabil să se mişte prea mult sau să gândească.

  L-au luat însă acasă, pentru că era al lor, parte din familie. După Rick, în familia Hoyt s-au mai născut doi băieţi. Pe măsură ce creştea, părinţii şi-au dat seama că Rick le urmărea discuţiile şi chiar râdea la glume. Au căutat o modalitate ca el să comunice şi i-au luat un calculator care îi permitea să vorbească prin intermediul unui soft special. În familia lor, orice activitate trebuia să-l implice şi pe Rick. Una dintre regulile casei era că nu există un lucru imposibil.

  Viaţa lui s-a schimbat însă atunci când a auzit de o cursă de strângere de fonduri pentru un jucător de Lacrosse care paralizase. Entuziasmat de ideea de a ajuta, şi-a rugat tatăl să-l împingă alergând şi să participe astfel şi el la cursă. Dick, tatăl lui, abia putea să alerge singur, darămite să-l împingă pe Rick în cărucior, dar a acceptat provocarea şi a reuşit cu greu să ducă la capăt cursa de 2 kilometri. La sfârşitul zilei, Rick i-a scris pe computer tatălui său cât de fericit era când alerga. Se simţea liber, neparalizat.

  Încercaseră atâţia ani să găsească acel lucru care să-l facă pe Rick să se simtă la fel ca ceilalţi şi îl găsiseră.

  În aprilie 2014, atunci când s-a retras, echipa Hoyt avea la activ 1.108 evenimente sportive, dintre care 255 de triatloane şi 72 de maratoane. La ultimul maraton din Boston la care au participat, Dick, tatăl lui Rick, avea 74 de ani.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 06.02.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 06.02.2017 - solascriptura.ro - 2017. L-au luat însă acasă, pentru că era al lor, parte din familie. După Rick, în familia Hoyt s-au mai născut doi băieţi. Pe măsură ce creştea, părinţii şi-au dat seama că Rick le urmărea discuţiile şi chiar râdea la glume. Au căutat o modalitate ca el să comunice şi i-au luat un calculator care îi permitea să vorbească prin intermediul unui soft special. În familia lor, orice activitate trebuia să-l implice şi pe Rick. Una dintre regulile casei era că nu există un lucru imposibil.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...