Gândul de dimineață – 06.02.2017 – solascriptura.ro

   „Doamne, prin îndurarea Ta se bucură omul de viaţă, prin ea mai am şi eu suflare, căci Tu mă faci sănătos şi îmi dai iarăşi viaţa.” – Isaia 38:16
  Înainte ca Rick Hoyt să vină pe lume, pe 10 ianuarie 1962, nimic nu prevestea ce avea să urmeze. Sarcina lui Judy fusese una normală, dar la naştere cordonul ombilical l-a strangulat şi i-a lăsat creierul fără oxigen. Din cauza acestui fapt, Rick s-a născut cu paralizie cerebrală. În cuvintele medicilor, era doar „o legumă”, incapabil să se mişte prea mult sau să gândească.

  L-au luat însă acasă, pentru că era al lor, parte din familie. După Rick, în familia Hoyt s-au mai născut doi băieţi. Pe măsură ce creştea, părinţii şi-au dat seama că Rick le urmărea discuţiile şi chiar râdea la glume. Au căutat o modalitate ca el să comunice şi i-au luat un calculator care îi permitea să vorbească prin intermediul unui soft special. În familia lor, orice activitate trebuia să-l implice şi pe Rick. Una dintre regulile casei era că nu există un lucru imposibil.

  Viaţa lui s-a schimbat însă atunci când a auzit de o cursă de strângere de fonduri pentru un jucător de Lacrosse care paralizase. Entuziasmat de ideea de a ajuta, şi-a rugat tatăl să-l împingă alergând şi să participe astfel şi el la cursă. Dick, tatăl lui, abia putea să alerge singur, darămite să-l împingă pe Rick în cărucior, dar a acceptat provocarea şi a reuşit cu greu să ducă la capăt cursa de 2 kilometri. La sfârşitul zilei, Rick i-a scris pe computer tatălui său cât de fericit era când alerga. Se simţea liber, neparalizat.

  Încercaseră atâţia ani să găsească acel lucru care să-l facă pe Rick să se simtă la fel ca ceilalţi şi îl găsiseră.

  În aprilie 2014, atunci când s-a retras, echipa Hoyt avea la activ 1.108 evenimente sportive, dintre care 255 de triatloane şi 72 de maratoane. La ultimul maraton din Boston la care au participat, Dick, tatăl lui Rick, avea 74 de ani.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 06.02.2017 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...