Gândul de dimineață – 09.02.2017 – solascriptura.ro

   „Să ştiţi că Domnul Şi-a ales un om pe care-l iubeşte: Domnul aude când strig către El.” – Psalmul 4:3
  Cine a venit cu ideea utilizării cuvântului „Alo!”, termenul utilizat în mod obişnuit într-o convorbire telefonică? Misterul nesoluţionat timp de vreme îndelungată a fost risipit. Un istoric englez, pe nume Allen Koenigsberg, a căutat timp de 5 ani prin volumul uriaş de materiale, găsit în depozitul AT&T din New York, pentru a afla răspunsul. S-a găsit o epistolă scrisă chiar de Edison în care spunea: „«Alo!» este salutul telefonic de utilizat pe distanţe mari, fiind cel mai uşor de auzit”.

  În 1877, la vremea adoptării telefonului, Edison a fost întrebat de directorul unei companii locale de telegraf din Pittsburg: „Care ar fi un salut adecvat pentru a începe o convorbire telefonică?” Edison a replicat prin vechiul apelativ folosit de englezi la vânătoarea de vulpi: „Alooo!”. Motivul pentru care era important să fii auzit chiar dacă te aflai la distanţă de telefon era faptul că în acele vremuri trebuia să vorbeşti tare pentru a menţine legătura.

  Bell utilizase iniţial „Ahoe!”, cuvântul folosit de marinari pentru a cere ca un vas să se oprească, însă având în vedere calitatea telefonului lui Bell, lui Edison i s-a părut că nu produce suficiente reverberaţii. Astfel încât Edison nu numai că a îmbunătăţit telefonul, dar a şi reunit expresii cum ar fi „Cine este?” şi „E un moment potrivit să sun?” într-un singur cuvânt: „Alo!”.
  Horia-Dumitru Oprea

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 09.02.2017 – solascriptura.ro

  Gândul de dimineață - 09.02.2017 - solascriptura.ro - 2017. În 1877, la vremea adoptării telefonului, Edison a fost întrebat de directorul unei companii locale de telegraf din Pittsburg: „Care ar fi un salut adecvat pentru a începe o convorbire telefonică?” Edison a replicat prin vechiul apelativ folosit de englezi la vânătoarea de vulpi: „Alooo!”. Motivul pentru care era important să fii auzit chiar dacă te aflai la distanţă de telefon era faptul că în acele vremuri trebuia să vorbeşti tare pentru a menţine legătura.
  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...