Articolul precedentÎn vagonul fără carne
  Articolul următorMetafora şorţului

  Gândul de dimineață – 11.02.2017 – solascriptura.ro

  Galateni 6:2 „Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos.” – Galateni
  Nancy Hutton este profesor-asociat la Universitatea de Medicină „Johns Hopkins”, din Statele Unite. În acelaşi timp însă, lucrează şi ca specialist în îngrijirea paliativă a copiilor şi în servicii de hospice pediatric. Meseria pe care o practică zilnic presupune îngrijirea copiilor cu cele mai mari probleme de sănătate – fie că este vorba de copii grav afectați de disfuncționalități neurologice, care provoacă retard sever, fie de copii bolnavi de cancer terminal. Ca specialist în îngrijire paliativă, rolul dr. Hutton nu este acela de a vindeca, ci acela de a ameliora simptomele unei boli în dreptul căreia, de multe ori, singura certitudine este că nu se va vindeca. Cel mai greu, spune ea, este atunci când nici măcar nu se ştie de ce boală suferă acel copil.

  În practica dr. Hutton, a le da veşti rele părinților face parte din fişa postului şi, deşi a acumulat experiența unor ani buni de lucru, medicul mărturiseşte că încă se simte uneori copleşită de durerea aparținătorilor pacienților ei. „Când un copil moare… când sunt foarte întristată de lucrul acesta sau când nu pot face nimic cu adevărat ca să ameliorez situația,” spunea dr. Hutton, „trebuie să fiu calmă şi să nu fug, să nu mă gândesc la emoțiile mele în acea situație.”

  Raportul Fundaţiei Europene pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Viaţă şi de Muncă aşază meseria de medic printre cele mai „toxice” din punct de vedere psihologic: „Profesorii, asistentele şi medicii raportează deseori niveluri ridicate de conflict, anxietate şi nevoia de a-şi ascunde emoțiile.” Aceste elemente contribuie semnificativ la creşterea climatului de stres la locul de muncă şi devin rapid o problemă de eficiență la locul de muncă.

  Semnele Timpului

  articol preluat de pe Gândul de dimineață – 11.02.2017 – solascriptura.ro

  Sola Scripturahttp://solascriptura.ro
  Gânduri preluate de pe site-ul SolaScriptura.ro

  Din aceeași categorie

  Promisiuni – promisiuni

  Ia trei hotărâri pentm un an nou, sănătos, şi fă această rugăciune: „Doamne, dă-mi puterea Ta să îndeplinesc hotărârile pe care le-am luat, căci duhul meu este plin de râvnă, dar trupul meu este slab. Amin.”

  În mâinile Tatălui

  „Nu îmi este frică de moarte, eu ştiu să mor. Vă promit înaintea lui Dumnezeu, că dacă voi simţi că vine în această noapte, voi ridica mâinile şi voi spune: «Binecuvântat să fie Dumnezeu!»” Emmanuel Kant #ultimelecuvinte #viaţaestedelaDumnezeu

  Aşa pot fi, în sfârşit, cu Isus al meu

  Pe cât e de sigur că va veni această zi, pe atât de sigur e că Isus este cu noi în fiecare zi a vieţii noastre, stă alături de noi în necazurile pe care le avem şi ar vrea să ne dea putere şi bucurie. Intrând într-un nou an, haideţi să umblăm cu El în fiecare zi, aşa cum şi El merge alături de noi!

  Isus, cel mai bun prieten al tău

  Isus a trecut prin toate astea când a trăit pe acest pământ. Şi în toată viaţa Lui, El a tânjit după a avea pe cineva cu care să-şi împărtăşească gândurile şi scopurile, cineva cu care să aibă o adâncă părtăşie? El încă tânjeşte după aceasta? Nu vrei tu să fii prietenul Lui?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...